Cleveland har mye å leve opp til hver eneste gang de lanserer en wedge. I årevis har de vært en av markedslederne innenfor wedgesegmentet. Helt tilbake i 1988 lanserte de klassikeren 588, en wedge som er en av de mest solgte golfkøllene gjennom tidene. Det har likevel skjedd en del siden den gang. Nå har de tatt fjorårets ZipCore og oppgradert den. I likhet med mange andre wedger om dagen er nå hele slagflaten dekket med riller. Faktisk er hver eneste millimeter dekket med skarpe riller.

Rillene til Cleveland heter UltiZip og skal være svært skarpe og gi maks spinn. For at rillene ikke skal slites ut så fort har de gitt køllehodet en spesiell varmebehandling. Det betyr at du kan nyte spinnen enda lenger.

Selve fundamentet i wedgen er ZipCore, en kjerne som gjør at de kan flytte tyngdepunktet til et sted som gir maksimalt med hjelp. Også på treff høyt og lavt på køllebladet.

Denne køllen skal altså være som skapt for å slå de høye, myke floppslagene som stopper pent rundt flagget. Sålen er frest i en C-form som gjør at du kan legge køllehodet flatt. Tåen er også gjort litt høyere for å gi spinn til de ekstra touchy slagene der du sklir køllen under ballen.

Her er det ingen unnskyldninger lenger, ut og trene nærspill. Denne køllen vil antagelig gi deg masse god hjelp på veien.

Varianter: Tour Satin eller RAW

Veiledende priser:

Tour Satin – 1699 kroner (Venstre og høyre).

RAW – 1899 kroner (kun høyre)

Loft:

Tour Satin (50°, 52°, 54°, 56°, 58°, 60° og 64°)

RAW (56°, 58°, 60° & 64°) og

Såle: C-grind