Den store snakkisen det siste året – golfmessig – har vært Bryson DeChambeaus vanvittige forvandling og voldsomme lengder fra tee. 27-åringen, som nå veier rundt 110 kg, ledet PGA Touren i driving distance forrige sesong med 322 yards i snitt. Under U.S. Open på Winged Foot ble fordelen virkelig synlig, amerikaneren knuste resten av feltet og vant sin første majorturnering.

Men tror du Bryson er fornøyd? Da må du tro om igjen. Nå forteller han til Golf Digest at han har bestemt seg for å bruke en driver med 48 tommers skaft under Masters om en måned. 

Jeg tror det er en stor fordel å kunne bruke en 48 tommers driver, å få ballen i spill og holde den i spill. Det er fremdeles en del justeringer som må gjøres, men så langt har det vært ganske utrolig.

– Han gjør ingenting tilfeldig

Få kan mer om skaft og hvordan golfkøller virker enn Miklagards master clubfitter extraordinaire, Tom Horley. 

Han mener manøveren kan bli en potensiell kjempefordel på Augusta.

– Jeg tilbragte litt tid sammen med Bryson i januar, og han gjør virkelig ingenting tilfeldig. Han kommer til å ha testet dette grundig for å være sikker på at det har effekt. Dersom Augusta spilles lang og forholdene er myke, og han kan slå ballen til steder ingen andre når, kan dette bli en voldsom fordel, sier Horley til Norsk Golf.

Tom Horley på «kontoret» på Miklagard. Han tror Bryson har skumle hensikter med sitt oppsiktsvekkende valg før Masters. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Ifølge Horley har DeChambeau jobbet tett med LA Golf Shafts for å lage noen av de stiveste skaftprofilene innen golf. Han liker at det skal være så lite bevegelse som mulig i skaftene.

– Hvis han føler at han kan kontrollere et skaft av den lengden, kan jeg garantere at de har produsert noe alvorlig stabilt for ham. 

Inspirert av Happy Gilmour

Horley sier at tourgjennomsnittet for skaftlengder på driver har vært 45 tommer i lang tid. Så hvor mye har tre tommer ekstra å si for lengden?

– Det er vanskelig å si. Men rent teknisk bør det gi en god del mer clubhead speed, og dersom han klarer å overføre det: større hastighet på ballen. Men hvor mye er vanskelig å si.

Uansett om han allerede slår lengst av samtlige på PGA Touren, skulle man kanskje tro at Bryson DeChambeau har mer fokus på andre deler av spillet. Men den gang ei.

-Driver – det er det morsomste! Jeg så Happy Gilmour igjen for ikke så lenge siden, og det ga meg ny inspirasjon til rett og slett å slå så langt som overhodet mulig, sa DeChambeau på onsdagens pressekonferanse.