Vi må være helt ærlige – det har ikke skjedd veldig mye. De beste er fremdeles veldig tilgivende og lange. De snilleste er ekstremt tilgivende og hjelper deg som må ha mer høyde på slagene. Har du en tre-fire år gammel hybrid, så sparer du pengene. For all del, vi ble imponert over flere av køllene, men det var ingenting som blåste oss fullstendig av banen sammenlignet med tidligere modeller. Årets hybrider gjør fremdeles jobben. Det gjør også dine gamle.

 

Hybrider 2015

(Alle køller er testet av et panel på fem spillere, med handicap fra 2 til 17 – og høyst ulike svinger og kroppsfasonger. Vi har også brukt tilbakemeldinger fra spillere med høyere handicap for å få tilbakemeldinger på køller spesielt rettet mot denne gruppen)

Driving irons

 

 

Vår oppsummering

Mest tilgivende – mest høyde

Cobra Fly-Z XL og Cleveland CG Black gir deg høyde og rette slag. Så enkelt er det. De passer perfekt for spillere med lav svinghastighet, og er begge svært tilgivende. Stort sett alle hybrider er ganske lette å slå med. I denne kategorien handler det om at de beste har en egen evne til å hente ut det beste fra et middels til dårlig slag. Ulempen ved dem er at de ikke passer gode spillere. Da blir ballbanen for høy og lengden litt skuffende.

Kompakt hode – god spiller

TaylorMade R15 og Callaway XR Pro utmerket seg som kule køller for gode spillere. De er nærmere driving iron enn de andre hybridene i ballbane og tilgivende egenskaper. R15 overrasket positivt. Vi er litt skeptisk til holdbarhet på hvit hybrid, som jo mishandles en del i løpet av en runde. Bortsett fra det virker det som et solid valg i år.

Vinnergruppen

Det er umulig å kåre en testvinner i hybridkategorien. Det er til og med umulig å kåre topp 3. Våre favoritter er allsidige, har meget god lengde og er tilgivende nok for spillere på nesten alle ferdighetsnivå. Ditt valg blant disse fem avgjøres basert på merke og personlig smak.

Titleist 915H, Cobra Fly-Z, Srixon Z H45, Nike Vapor Flex og Ping G30.

Beste driving iron

Her våger vi oss på en vinnerkåring. Callaway Apex UT har utseende med seg og gir oss en ballbane vi liker sammen med greie tilgivende egenskaper. Ingen av testkøllene er veldig lette å spille med. Du kan med fordel prøve for eksempel TaylorMade R15 og Callaway XR Pro hvis du vil ha et lite hode som gir middels høy ballbane.