Titleist Vokey SM5 og Callaway Mack Daddy 2 er storselgere også i 2015. De ble lansert i fjor, og kom derfor ikke med i årets test. Vi er klar over denne svakheten i systemet. Produsenter som satser på lang levetid på utstyret sitt blir straffet. Vi retter det opp med wedger nå, og skal ta det opp til vurdering på hele testen neste år.

Og ja – vi er klar over at både TaylorMade Tour Preferred EF og Nike Engage kommer. Da får vi bare gjøre dette en eller to ganger til.

Cleveland RTX 2.0

Klassisk fra Cleveland. Kanskje ikke den med mest spinn, men den har mykt treff som gir følelsen av kontroll.

+ Meget godt utvalg i loft og bounce

+ Klassisk pent hode

+ Sitter kjempefint bak ballen

+ Myk følelse, god ballkontakt

Veiledende pris: 1295,-

Cleveland RTX 2.0 CB

Vi merker at den er mer tilgivende. Fremdeles ganske pen, men ikke noe for den klassiske golferen.

+ Tilgivende

+ Artig å spille med

+ Meget godt utvalg i loft og bounce

+ Glimrende som gap wedge

– Ikke like god kontroll og følelse som i vanlig RTX 2.0

Veiledende pris: 1295,-

Wilson FG Tour

Kul blåfarge i klassisk, pent hode. Spinn føles ikke like aggressiv som enkelte andre i testen. Det ser ut til at den blå kommer i færre versjoner enn de to andre utgavene. Går for sort eller sølvgrå.

+ Pen fasong

– Blåfargen slites voldsomt fort

– Føles ikke aggressiv nok

Veiledende pris: 1000,-

Cobra Tour Trusty

Vi besøkte denne igjen siden vi var veldig delt etter fjorårets test. Tour Trusty er en glimrende wedge på korte chipper og under tørre, harde forhold. Under myke forhold og full sving presterer den ikke like bra. Du må velge så mye bounce som mulig hvis du bruker denne i Norge.

+ Kult utseende som passer til Cobra Puma

+ Tilgivende og veldig artig på de korteste slagene

– Sålen fungerer ikke optimalt under bløte forhold og full sving

Veiledende pris: 1095,-

Mizuno MP-T5

Anonymt utseende. Sålen har fin bredde som gir deg mye å jobbe med, men den føles mindre tilgivende enn de fleste. Følelsen er myk og fin med masse feedback i balltreffet.

+ God såle

+ Godt utvalg av loft og bounce

+ Aggressiv spinn med kontroll

– Merkbart lite tilgivende

Veiledende pris: 1150,-

Ping Glide

Meget allsidig og tilgivende. Bred målgruppe. Pings beste proffer spiller med den, men den er perfekt for vanlige golfere. Fint med tre forskjellige såler. Vi hadde SS og WS. Begge var artige å spille med og presterte glimrende på alle oppgaver vi ga dem.

+ Tilgivende

+ Allsidig

+ Meget godt utvalg i såler, loft og bounce

+ Spinn og kontroll

Veiledende pris: 1099,-

Bettinardi H2

Nydelig utseende. Passer perfekt til stilen vi forventer fra Bettinardi. Liker følelsen av litt mer tyngde i hodet. Solid og samtidig myk i balltreffet. Flott kontroll på køllehodet.

+ Herlig utseende

+ Tilgivende

+ Fin tyngde

– Begrenset utvalg, ikke lavere enn 52 grader

Veiledende pris: 1725,-

Callaway Mack Daddy 2

Oppsiktsvekkende kult design. Stempling er noe vi forbinder med proffene. Derfor treffer nok dette godt utførte arbeidet rett i hjertet på vanlige golfere. Prestasjonen er tilsvarende god. MD2 spiser nesten opp baller når den setter spinn på dem. Vi har null tro på mikroriller, men det ser kult ut sammen med de faktisk litt flere rillene enn standard.

+ Kult design

+ Glimrende spinn og kontroll

+ Tour Grind er allsidig og artig

+ Golf Pride New Decade MC som standardgrep er fint gjort

+ PM Grind kommer

Veiledende pris 1195,-

Titleist Vokey SM5

Et fantastisk utvalg i såler og andre spesifikasjoner overveldet oss litt. Her må du være godt opplyst for å velge riktig. Eller – du får en god wedge uansett hva du velger, men for å få det optimale må du ha informasjon om produktet og deg selv. Vi har vært bevisst på begge deler, og endt opp med Vokey som passer perfekt for oss.

Utseendet er klassisk og nøytralt. Stilfullt. Utvalget av finish er også noe vi må trekke fram, selv om vi gikk for den klassiske Tour Chrome.

Vokey SM5 sitter nydelig bak ballen, gir mye spinn og full kontroll.

+ Strålende utvalg av grinds

+ Klassisk, rent og pent design som vi liker godt ved adressering

– Stort utvalg krever kunnskap

Veiledende pris 1249,-

 

Testvinneren

“Soleklar førsteplass til Ping Glide”, var meldingen etter årets wedgetest i Portugal. Nå er det ikke like enkelt.

Vi kommer ikke unna at Vokey SM5 knuser Glide på antall modeller som tilbys. Samtidig er dette det eneste problemet vi ser ved SM5.

Titleist Vokey SM5 er testvinner for alle som vil og kan bruke tid på skikkelig custom fitting. Eller for deg som er svært bevisst på din egen teknikk og behov, med kunnskap om Vokeys forskjellige spesifikasjoner.

Ping Glide er fremdeles vårt førstevalg og testvinner for deg som vil gå inn i en butikk og bare plukke med deg en tilgivende wedge det er morsomt å spille med.