Ny kåring

Det er tre år siden Top 100 Golf Courses sist oppdaterte sin liste over verdens beste baner. Lofoten Links er en av 12 nye baner i vurderingen.
Det er tre år siden Top 100 Golf Courses sist oppdaterte sin liste over verdens beste baner. Lofoten Links er en av 12 nye baner i vurderingen.

Nå rangeres Lofoten foran Valderrama: – Ganske crazy

For første gang vurderes Lofoten Links blant verdens 100 beste golfbaner – alle baner inkludert.

Torsdag la Top 100 Golf Courses ut sin nye rangeringsliste som erstatter vurderingen som ble laget for tre år siden. Det er små endringer i toppen, men 12 nye baner har fått plass i det eksklusive selskapet.

Én av dem er Lofoten Links på Gimsøy, som nå rangeres som verdens 96. beste golfbane.

Sterk konkurranse

– Det er ganske crazy, men veldig hyggelig selvsagt, sier baneeier Frode Hov til Norsk Golf, som naturlig nok er stolt og glad for vurderingen.

– Tidligere er vi rangert blant de aller beste banene i Europa, som Europas mest spektakulære golfbane og i verdensrankinger hvor private anlegg som for eksempel Cypress Point ikke er med. Men dette er førte gang vi blir nominert blant verdens 100 beste baner, alle baner inkludert, poengterer han.

Top 100 Golf Courses er en uavhengig rangerings- og vurderingsplattform for golfbaner verden over. Nettstedet ble startet i 2004 og gir detaljert baneinformasjon samt titusenvis av baneanmeldelser fra ivrige entusiaster.

Mange av banene på listen har vært med siden rangeringene startet, som The Old Course i St. Andrews, Augusta National, Royal Melbourne, Pebble Beach og Muirfield. De er alle mesterskapsbaner med flere hundre års historie.

Men med riktig lokasjon og god arkitekt er det også mulig for nye baner å gjøre seg bemerket.

Lofoten Links ligger spektakulært til på Gimsøy og rangeres nå som nummer fire i Fastlands-Europa av Top 100 Golf Courses. (Foto: Kevin Murray)

Fire i Fastlands-Europa

– For oss er dette en ytterligere bekreftelse på at Lofoten Links blir anerkjent som en unik bane i verdenssammenheng, sier Hov.

– Og samtidig forteller kåringen oss at Lofoten Links nå rangeres som nummer fire i Fastlands- Europa. Vi har dermed gått fra en 47. plass til 4. plass på den listen i løpet av få år. Det er intet mindre enn sensasjonelt.

Og kanskje det mest oppsiktsvekkende: Bare fem baner i Fastlands-Europa har fått plass på Topp 100-listen. Høyest rangert er Golf de Morfontaine (Frankrike), men Lofoten Links plasserer seg nå foran Real Club Valderrama (Spania) – den kongelige stoltheten med Ryder Cup-historie på den spanske solkysten.

– Å være rangert foran Valderama er bare surealistisk, kommenterer Frode Hov.

Her kan du se hele kåringen

Ingen hull i Norge er mer fotografert enn hull 2 på Lofoten Links. (Foto: Kevin Murray)

Powered by Labrador CMS