I løpet av snart 10 år har jeg hatt gleden av å jobbe med flere aspekter ved golf, og jeg har fått se innsiden av golfsporten gjennom videokameraet mitt. Både innsiden av proffsirkuset gjennom PGA-, LPGA- og Europatouren, men vel så viktig golfen her hjemme. Talentene, golfbanene, ildsjelene og strategiene. Vi har mye å være stolte av!

Og her kommer hjertesaken min; nå er det alle oss golfspillere på alle de forskjellige golfklubbene sin tur til å ta i et tak, vise at vi er stolte av å være golfspillere og stolte av at sporten vår er både sosial, konkurransepreget, utfordrende og sunn!

Det jobbes bra fra toppen i forbund og klubber, men vi golfspillere har også et ansvar.

Min påstand er; så lenge vi golfspillere selv ikke oser av stolthet og brenner for å bidra til å synliggjøre golfen, kommer vi til å slite med å rekruttere og beholde de som er nysgjerrige på golf. Vi må bygge en kultur innenfra, og på den måten skape en arena hvor venner og kjente blir nysgjerrige på golf og blir ønsket hjertelig velkommen og tatt vare på når de først våger seg inn i golfsfæren. Vi må skape en arena som oppmuntrer til økt aktivitet på klubbene, bedre nivå på golfspillerne og ikke minst et bedre økonomisk fundament for golfklubbene.

Kanskje bør vi ha større fokus på å bygge denne indre kulturen i første omgang, for så å jobbe utover når vi har et godt fundament blant de godt og vel 100 000 representantene og ambassadørene i Norge?

Spør deg selv disse spørsmåll:

– Er jeg stolt av å være golfspiller? Og viser jeg det utad?

– Er jeg stolt av å drive med en aktivitet som både er sosial, utfordrende, sunn og full av konkurranseelementer?

– Er jeg stolt av hjemmeklubben og golfbanen min? Deltar jeg i aktiviteter og støtter opp om alt som skjer?

– Hva gjør jeg for skape interesse for golf lokalt i mitt nærmiljø og blant mine venner og omgangskrets?

Kan du svare bekreftende på noen av disse spørsmålene er du godt i gang. Er du i tvil er du selvfølgelig ikke en dårligere representant for golf-Norge enn de andre. Men, er du enig med tankene mine, tenk gjerne gjennom disse tingene. Jeg tror det er viktig.

Jeg møter utrolig mange stolte golfspillere på klubbene og banene rundt omkring. Folk som satser alt på sporten, legger ned utallige trenings-, dugnads- og arbeidstimer på golfen og folk som elsker det de driver med.

Jeg drømmer om et golf-Norge som har fokus på dette helt ned til den enkelte golfspiller. Da tror jeg vi kan fortsette den gode og fremoverlente trenden vi er inne i nå, og enda raskere se de resultatene vi alle ønsker oss; at flere begynner å spille golf og at både bredde og topp løftes flere hakk.

La oss vise at vi er stolte av å spille golf, stolte av hjemmeklubben vår, stolte av de som er ute i verden for å representere Norge, og stolte av den rike golfhistorien til vinterlandet Norge.

Vil du være med å bygge en stolthetskultur? Velkommen!

Stolt golfhilsen fra Erik Øysæd