I skrivende stund befinner jeg meg imidlertid i Waco, hvor jeg skal delta i en veldighetsturnering i regi av Baylor. Nøyaktig hva jeg skal gjøre for noe er jeg ikke helt sikker på, men forhåpentligvis kan jeg bidra til å skaffe penger til en god sak på ett eller annet vis!

Sannsynligvis er dette en lagturnering med innlagte småkonkurranser, hvor alle inntekter går til en Baylor-organisasjon som hjelper til på ulike måter i nærmiljøet. I løpet av mine år her borte har jeg vært både ”long driver” og ”nærspillsguru” i slike turneringer, men hva jeg skal gjøre denne gangen gjenstår altså å se.

Amerikanerne er veldig flinke på ting som dette, og ofte er det ganske imponerende å se hvor mye penger som faktisk skaffes i løpet av en morsom dag på golfbanen.

Så fort jeg er ferdig med ukens gode gjerning, setter jeg kursen rett til Lake Charles, Louisiana. Der skal det spilles innspillsrunde på tirsdag, før turneringen starter på onsdag. Denne turneringen inngår i Adams Golf Pro Tour, hvor jeg har spilt et par turneringer tidligere.
Det begynner å bli en liten stund siden jeg spilte turnering sist, så det skal bli bra å få litt konkurransefølelse før Q School slås i gang i midten av oktober.

I motsetning til de fleste andre turneringer, får jeg muligheten til å tilbringe tid med gamle kjente denne gangen. Som jeg nevnte i forrige ukes blogg, har nemlig min tidligere assistentcoach fra Baylor bosatt seg i Lake Charles, hvor han er hovedtrener på McNeese State University.
Uansett hvordan spillet måtte gå, blir det uansett bra å få bo hos noen man kjenner istedenfor å sitte alene på et hotellrom og stirre i veggen!

Jeg har hørt at banen vi skal spille, Gray Plantation, er ganske åpen og at den dermed byr på en haug med birdies. En gang i tiden var den visstnok ganske krevende med mange trær, men da orkanen Katrina feide innover Louisiana ble de fleste av disse trærne blåst over ende. Banen gikk med andre ord igjennom en kjempeforvandling på svært kort tid, og skal visstnok være nokså enkel nå.

For de som er interessert i å følge med, vil det finnes resultater på www.adamsgolfprotourseries.com.

Utover det, har jeg i grunn ikke så veldig mye å melde. Det har ikke blitt noen flere brev til sportsjournalister, og jeg tviler på at det blir noe særlig mer av dette i fremtiden heller. Jeg registrerte imidlertid at det var ganske mange som hadde en del å si om det jeg skrev her på bloggen forrige uke, og det er selvfølgelig gøy å se at jeg klarte å skape ytterligere engasjement. Som alltid i kommentarfeltet her inne var det veldig stor variasjon i graden av saklighet, men sånn vil det nok alltid være . . .

Om et par uker starter Q School igjen for min del, og etter litt om og men har det blitt avklart at fatter´n tar turen over dammen for å bære baggen. Gamlingen er flink til å lese linjer, og har etter hvert fått god erfaring som både køllebærer og psykolog.
Om jeg lykkes i å ta meg videre på samme måte som i fjor er det selvfølgelig umulig å spå, men jeg tror i alle fall at forutsetningene begynner å falle på plass.

Oppdateringer om Q School og andre ting blir som vanlig å finne her på norskgolf.no i ukene fremover.

Heia Godset!