Først må jeg si at banen ser helt fantastisk ut. Minner mye om SandBelt-banene i Australia, bare med vannhindere i tilleg. De spillerne som vokste opp på slike baner, har en fordel.

Ikke alle spillere liker imidlertid slike type baner. De stiller store krav til bra «ball-striking»og fantasi på og rundt greenene.

Forrige uke var det herrenes bestespiller  fra tee til green vant, så det kan fort bli en samme type vinner i dame-klassen.

Favoritten:

Ariya Jutanugarn

Hun har spilt fantastisk i hele sommer. Har følgende plasseringer i sine starter siden utgangen av april: 6-1-1-1-3-18-44-17-2-1. Slår utrolig langt (uten driver i baggen), men har også imponerende «touch» på og rundt greenen. Hun er «the one to beat» denne uken.

Medaljekandidater:

Lydia Ko

Verdens beste golfer de to siste årene. Hun er så solid i alle spillets faser. Ikke ekstremt god på noe, men jevnt over bedre enn alle andre på alt. Har 2-4-1-3-1-40 plasseringer på siste seks starter. LPGA tourens beste caddie på baggen. 

Lexi Thompson

Er den som kan henge med Ariya på lengde. Slår som en mann, og spiller alltid aggressivt. Veldig god fra tee til green, men putteren koster henne ofte seirer. Har fire topp-ti på sine siste seks starter. Sparket caddien for en måned siden, og hadde pappa Thompson på baggen under British Open (delt 8.plass). Nummeren på LPGA i driving distanse og nummer to i greentreff.

 

Shanshan Feng

Kinas store håp. Den alltid like blide kineseren er en av LPGA-tourens desidert beste spillere. Fantastisk humør og holdninger. Ser ikke ut som en toppidrettsutøver, men det er ingen som er i nærheten av hennes mentale styrke. Solid fra green til tee, men er avhengig av at putteren spiller på lag for å ta medalje.

 

Anna Nordqvist

Sveriges store håp. Anna har etablerte seg i toppen av LPGA-touren etter at hun vurderte å legge køllene på hylla for noen år siden. Solid spiller som er nummer tre på LPGA touren i greentreff. Putteren er uten tvil nøkkelen om hun skal være med og kjempe om medalje.

 

Brooke Henderson

Den talentfulle 18-åringen fra Canada har tatt golfverden med storm i år. Imponerte stort under KPMG-mesterskapet, og slo Ko i playoff. Har 64-38-50-plasseringer etter seieren i Portland, så formen har ikke vært helt på topp. Hun har alt som skal til for å ta medalje, og om det klaffer kan hun ta gull.

 

In Gee Chun

Leder «rookie of the year» denne sesongen, men hun vant U.S. Open allerede i fjor. Den nye koreanske stjernen er like solid som Ko fra tee til green. Jeg gikk med henne under British Open (8.plass), og jeg ble meget imponert. Har alt som skal til for å ta medalje. Jeg tipper hun blir beste koreaner.

 

Minjee Lee

Koreanske foreldre, men flyttet til Australia som liten. Spiller veldig likt som Lydia Ko. Hun har spilt mye golf på de liknende SandBelt banene og det kommer garantert til å være en fordel. Byttet nylig caddie, noe som ikke har slått positivt enda.

 

Amy Yang

Nok en dønn solid koreaner som alltid er å regne med. Hadde i mange år problemer med å vinne, men etter hun kom over det hinderet har hun tatt enda ett nytt nivå. Stort minus i at hun stiller uten fast caddie. Hennes trofaste køllebærer og meget sympatiske medhjelper fikk et alvorlig hjerteinfarkt uken før British Open, og kommer ikke til å bære Amys bag med det første. Han er på bedringens vei, men nyheten slo ned som ett sjokk i LPGA-miljøet.

 

Stacy Lewis

Har blitt passert av Lexi som Amerikas nummer en. Stacy har ikke vunnet på over to år, men har blir veldig flink til å samle på andreplasser. Har vært blant de tre beste i verden de siste fem årene, men har vist litt mer ustabil form i år. Har alltid vært regnet som tourens beste putter, men er «kun» nummer 18 på den listen i år. Giftet seg forrige uke, så kanskje det hjelper!

 

Haru Nomura

Den sjenerte japaneren har endelig fått ut sitt store potensiale i år. Hun slår ballen like bra som de beste, og har en herlig holdning til sitt spill og golf generelt. Er ikke redd for å gå lavt. Vant Australian Open i år på en lignende type bane. Jeg tror hun kan overraske mange og har en god mulighet for medalje. Har på sitt aller beste kapasitet til å ta gullet.

 

Suzann Pettersen

I mine øyne er Tutta en klar medaljekandidat. Hun har bøttevis med rutine og har vunnet overalt i verden. Sterk fra tee til green, og besitter en enorm vinnervilje. Ikke vist god nok form i sommer til å bli satt blant favorittene. Er nummer 116 på listen over fairwaytreff på LPGA turen i år, men på denne banen er ikke det så farlig. Nøkkelen er uten tvil putteren. Er den på lag med Tutta, lukter det medalje!

Potensielle overraskelser:

 

Sei Young Kim

Er kanskje litt rart å sette Sei Young Kim som er «dark horse», men man vet aldri hva man får fra denne langtslående koreaneren. Har vunnet to ganger i år. Jeg gikk med henne de to første rundene under British Open. Da skjøt hun et par med 69, etter å har brukt tilsynelatende hver eneste kvadratmeter av Woburn-banen. Fulgte opp de to strålende rundene med 77-75, og endte på en beskjeden 50.plass. Om hun holder den lille hvite kula i spill og unngår den kostbare snap-hooken hun hadde under British Open, kan hun klatre helt til topps!

 

Nicole Broch Larsen

Den nye danske stjernen er av den sjenerte typen, men for en «ball-striker» hun er! Vanvittig imponerende. Har vært solid på europatouren i flere år. Spilte godt under Evian og British i fjor, og leverte en god generalprøve under årets Britsh Open 17. plass. Har potensiale til å blande seg inn blant de 10 beste.

 

Shiho Oyama

Japanske Oyama spiller til daglig på den japanske LPGA-touren, og er en av de aller beste der. Solid i alle spillets faser, men mangler nok litt erfaring for å kunne ta medalje her. Men topp-10 er klart innen rekkevidde.

 

Charley Hull

Jeg setter den britiske tenåringen i denne kategorien av den ekle grunn av at man aldri vet hva som kommer fra henne. Hun har all verdens talent, og kan bli så god som hun bare vil, men når hun tilbringer ukene før OL på partyøya Ibiza med gode venninner, lukter det ikke annet en «hangover» av dette. Det morsomme med denne uredde jenta er at man aldri vet hva man får, så om hun har festet fra seg kan hun fort blande seg inn i toppen.

 

Gerina Piller

Den langtslående amerikaneren gjorde omtrent alt riktig i våres, uten å vinne. Hun hadde flere gode muligheter, men klarte ikke å sette den siste spikeren i kista. Kan blande seg inn i topp-10, men har ikke erfaring nok til å ta en medalje. 

Avslutter denne analysen med noen ord om Marianne Skarpnord. Jeg tror sarpingen kommer til å bite godt i fra seg under denne turneringen. Hun har den meget erfarne kjæresten og europatour-veteranen Richard Green på baggen, noe som jeg tror kan være verdt 10-15 plasser. Han vokste opp i Victoria i Australia og har spilt «sand belt»-baner hele livet.

Klarer han å guide Marianne rundt denne banen, kan hun helt klart spillet opp mot sitt aller beste. Jeg tror hun ender topp-25, noen som vil være godkjent pluss.