Godt stasjonert i de marineblå skinnsetene på «Color Line SuperSpeed» fra Larvik til Hirtshals har jeg imidlertid planer om å gjøre noe med nettopp dette, så nå håper jeg å få skrevet ned noen reflekterende og velvalgte ord før sjøsyken tar meg for fullt.

For drøyt to uker siden hadde jeg nemlig gleden av å ta del i en fantastisk treningssamling på Valderrama sammen med en rekke lovende juniorer samt spillerne i Team Norway. Golfbanen Valderrama ble som forventet en skikkelig tøff test, og selv om deler av spillet mitt bestod testen så fikk jeg et veldig klart bilde av hvilke områder som måtte prioriteres før sesongstart.

Som jeg nevnte i mitt forrige innlegg tilbragte jeg en del tid på TrackMan med treneren min før jeg ankom Spania. Slagene begynte å sitte bedre, noe jeg forsåvidt også opplevde på Valderrama, men derimot var ikke nærspillet og puttingen min helt på høyden. Det er ofte sånn at om man prioriterer en del av spillet, kan andre deler kjapt oppleves litt rustne. Og til tross for at jeg stort sett fant fairwayene på den smale skogsbanen som Valderrama er, merket jeg at den viktige nærspills-«touchen» var alt annet enn tilstedeværende.

Med dette i bakhodet valgte jeg derfor å bli igjen i Spania over påsken, så jeg fikk tilbrakt litt ekte kvalitetstid på nærspillsfeltet og puttinggreenen sammen med min gode treningskamerat Stian Hansen. Stian, som jeg har trent og spilt golf med helt siden junior-årene på Grønmo, har nemlig bosatt seg på den spanske kysten for å kunne fokusere 100% på golfen. Og snill som han er lot han meg bo hos han en ukes tid, sånn at vi fikk muligheten til å gjøre de viktige sesongforberedelsene sammen!

Til tross for at golf er en individuell idrett, synes jeg ofte at mange av de beste treningsøktene jeg har hatt har blitt gjennomført sammen med noen. Eller rettere sagt, mot noen. Ved å bringe konkurranse inn i treningen heves ofte konsentrasjonsnivået noen hakk, og det hele blir mye mer spennende. Det trenger nødvendigvis ikke å stå så mye på spill i form av betting, for bare følelsen man får etter å ha tapt en intens match svir mer enn nok. Og skulle man lykkes med å gå av greenen som vinner, så kan en grå regnværsdag kjapt føles betraktelig lysere.

Etter hjemreisen fra Spania har det vært en fryd å få trene noen dager ute i det norske sommerværet, og på lørdag hadde jeg faktisk gleden av å spille ni hull med den nybakte hobby-golferen Knut Børsheim. At han fortsatt kan spille bra etter nærmere seks måneder uten golf er det definitivt ingen tvil om, og selv om golf-folk flest aller helst skulle sett at Knut fortsatt konkurrerte ute i Europa, virker han å være veldig tilfreds med tingenes tilstand i sin nye hverdag.

Denne uken spiller jeg endelig årets første turnering på ECCO-touren i Danmark. Dette forklarer hvorfor jeg nå tilbringer tiden på en ferge på vei til Hirtshals, som forøvrig beveger seg i alt annet enn «SuperSpeed» etter min mening men…

Jeg gleder meg i alle fall sinnsykt mye til å komme i gang med turneringssesongen, og så gjenstår det å se hva denne Rømø Golfbane har å by på!

Vi snakkes.

Anders