I tillegg til betydelige hopp oppover rankinglisten, ble jeg nylig kåret til ”Big 12 Conference Golfer of the Month.” For de som ikke er så innsatt i collegesystemet, kan begrepet ”conference” i korte trekk forklares som en slags liga eller region på college. Vår liga heter Big 12, og vi konkurrerer her med noen av de største og beste skolene i USA.

Big 12 blir sett på som en av de sterkeste ligaene i collegesystemets øverste divisjon, hvor spillere som Rickie Fowler, Hunter Mahan og Justin Leonard konkurrerte med mangfoldige andre Tourspillere i sine yngre dager. Det er med andre ord sterk konkurranse, så det var veldig stas å motta en slik utmerkelse. Selv om dette ikke har noen betydning bortsett fra æren i seg selv, skaper det naturligvis selvtillit og motivasjon for veien videre.

Etter forrige ukes andreplass har jeg brukt tiden til å komme á jour med skolearbeidet, og til å rette opp de små feilene jeg noterte meg i California. I telefonsamarbeid med min eminente trener Fredrik Enge har jeg funnet nyttige arbeidsoppgaver å fokusere på frem til neste turnering.

Vi har noen uker til neste gang vi skal i ilden, og da bærer det tilbake til Laredo, Texas som ligger rett ved grensen til Mexico. Det var her jeg vant min første turnering i 2010 og havnet på tredjeplass i fjor, så det er med store ambisjoner jeg forbereder meg på ballklasking i grensebyen.

Ping sendte meg nylig nye wooder av typen i20, og disse finner nok veien rett ned i undertegnedes bag. Kølleutviklerne har nå gått nye veier med en matt, sort design på køllehodet som rett og slett ser umåtelig bra ut. Når ballen i tillegg går dit man vil, kan man i grunn ikke be om så mye mer. Deilig!

De fleste som følger norsk golf har sikkert fått med seg at det har vært en del oppmerksomhet rundt NGFs Team Rio og min posisjon i det hele. Jeg står utvilsomt overfor noen krevende avgjørelser, men jeg håper og tror at vi kan komme til en løsning som både jeg og forbundet kan leve med.

Det er kanskje lett å få inntrykk av at jeg er overkritisk til NGF, men på tross av siste tids hendelser føler jeg det på ingen måte slik. Det er imidlertid åpenbart at det har vært ulike meninger når det gjelder proffsatsningen, men når det er sagt, vil jeg gjerne understreke at jeg har en positiv holdning til debatten som har oppstått.
Forbundet har støttet meg i mange år, og skal ha en stor del credit for at jeg har kommet såpass langt som jeg har. Uten økonomisk støtte og internasjonal matching hadde min utvikling stått stille, så jeg har mye å takke gjengen i NGF for.

Det har seg bare slik at jeg alltid vurderer alle mine alternativer før jeg tar store valg, og sånn er det også i denne saken. Jeg ønsker selvsagt å være en del av forbundets satsing, og håper at det kan føres en åpen dialog om min fremtidige karriere fra nå av. Selv om golf i bunn og grunn er et spill, begynner det nå å bli snakk om yrkesmessige vurderinger. Om jeg skal gjøre golfen til mitt levebrød vil jeg naturligvis gjøre dette på beste mulige måte, og i min verden ville det vært merkelig å ikke gjøre de nødvendige tilpasningene på veien.

Jeg har et endelig mål som jeg jobber mot i det daglige, så min satsning vil alltid baseres på muligheten til å nå dette målet. Når det kommer til stykket, er det dette som vil ligge i bunnen for alle valg jeg tar!

Jeg gleder meg stort til å komme i gang som proff, men innser også at dette kan bli en veldig tøff overgang. Det blir veldig viktig å være tålmodig og  lærevillig, da de fleste jeg kommer til å konkurrere mot har betraktelig mer erfaring enn meg.
Dette betyr på ingen måte at jeg ikke har ambisjoner, for jeg tror jeg har golf i kroppen som er bra nok til å overraske de som eventuelt måtte tvile på mine ferdigheter. . .

Men det er arbeidet som legges ned her og nå som danner grunnlaget for det som skjer senere i karrieren. Midt oppi alle tankene om det som venter, er jeg veldig påpasselig med å fokusere på hvert slag, hvert hull, hver runde og hver enkelt turnering. Om man lykkes med denne strategien kommer som regel resultatene av seg selv.

Med det vil jeg ønske alle en strålende uke. Følg med videre!