Teknikksnakk i snøværet

Tiden flyr og julen nærmer seg nå med stormskritt. Det innebærer at de fleste av oss er nødt til å tilbringe for mye tid i overfylte butikker for å hamstre julegaver til de nærmeste, men om man er heldig så rekker man å gjøre litt annet også.

Publisert

For meg så handler selvfølgelig desember om jul, snø, familie, ribbe og alt det som hører til. Men ettersom dette var den eneste tiden av vinterhalvåret som jeg hadde mulighet til å reise hjem og jobbe med treneren min da jeg gikk på college, har desember også handlet mye om teknikktrening for min del.

I og med at det er såpass lenge til sesongen er ordentlig i gang igjen, er denne tiden av året ypperlig å bruke til å gjøre de tekniske endringene man føler at man trenger for å ta steget videre. Om man gjør en grundig jobb med dette tidlig på vinterhalvåret, skaffer man seg et godt teknisk grunnlag man kan ta med seg inn i sesongoppkjøringen, hvor fokuset ligger mer på å spille og «score».

Dette er naturligvis viktig for meg som spiller golf på heltid, men jeg vil egentlig også oppfordre alle dere andre som spiller golf mer på hobby basis til å få skvist inn noen protimer i løpet av vinteren slik at man føler seg mye bedre forberedt når våren kommer.

Selvfølgelig skjønner jeg at det kanskje kan friste mer å ta noen skiturer på fjellet eller i marka etter hvert som snøen virkelig har satt seg, men jeg tror ikke jeg tar helt feil om jeg sier at de fleste ville hatt enda mer glede av golfen sin på sommeren, om de hadde jobbet med å heve seg noen hakk gjennom vinterhalvåret.

Både på ToppGolf og Fornebu jobber det flere dyktige proer som kan bidra med noen enkle arbeidsoppgaver, samt strukturering av treningen gjennom vinteren. Da blir treningen automatisk mer målrettet, noe som gjør det hele mye mer spennende og inspirerende.  For en hobby spiller må man huske på at det antakeligvis ikke trengs så mange timene med trening gjennom vinteren for å se litt fremgang når våren kommer igjen. Så kanskje det kan være noe å tenke på før man slenger golfkøllene lengst inn i garasjen for vinteren?

Når det gjelder min teknikktrening om dagen så dreier den seg hovedsakelig om to ting, nemlig:

1. Hvordan jeg tar køllen tilbake for å komme i en god posisjon på toppen av baksvingen.

2. Hvordan hoften beveger seg ved «impact», altså i det man treffer ballen.

Ettersom hendene mine gikk litt for raskt inn i starten av baksvingen slet jeg i år med at jeg ofte ble «crossed» på toppen. Dette gjør at man er nødt til å manøvrere køllen tilbake på «svingplanet» for å komme riktig inn i ballen, noe som krever ekstremt god timing. Man ser jo i profesjonell golf at det finnes mange forskjellige typer svinger som fungerer med riktig timing, men jeg ønsker fortsatt å gjøre de tekniske justeringene som gjør svingen enklere å «time» og dermed snevrer inn feilslagene.

Hvordan hoften beveger seg i «impact» påvirker både svingsporet og ikke minst «attack angelen» altså hvor bratt man kommer ned på ballen. Uten at jeg trenger å gå alt for mye inn i detaljer, jobber jeg med å få hoften til å bevege seg litt mer oppover og sidelengs mot målet, slik at jeg ikke blir spinnende for mye rundt min egen akse.

Teknikktrening er bare en liten del av den komplekse idretten golf er, men som med alt annet er det spennende å se at ting går i riktig retning om man jobber hardt og grundig.

Vi snakkes igjen!

Anders

Powered by Labrador CMS