Torsdag kl 17:57 norsk tid slår Andreas Halvorsen ut på sin første runde i U.S. Open. Det skjer uten den største oppmerksomheten. Verken Halvorsen eller amerikanerne Nick Harris og amatøren Noah Norton er de publikum kommer for å se. Men Andreas Halvorsen henger ikke med hodet. Han lever drømmen i sin første majorturnering.

I tillegg er det historisk – med to nordmenn i en major for herrer.

– Det er veldig kult. Viktor har jo vært kvalifisert en stund, og er en «up-and-coming» stjerne. Han har gjort en veldig imponerende amatørkarriere. Jeg er jo mer bak lukkede dører, og kvalifiserte meg sent. Men det er fint å ha en venn her, sier Andreas.

Normale forberedelser

Larvik-gutten, som spiller på den latinamerikanske PGA-Touren til daglig, sikret seg billetten til Pebble Beach etter å ha gått gnistrende ni under par over to runder i kvalifiseringen i Newport Beach. Han har ikke endret noe i dagene før majordebuten.

– Nei, jeg har gjort som jeg gjør før andre turneringer. Spilt ni hull om dagen og trent litt. Det er lettere å trene mye her siden forholdene ligger så godt til rette.

Under den siste treningsrunden onsdag, spilte Andreas i gruppe med Henrik Stenson. Majorvinneren fra The Open i 2016 har ikke har vært like heit som før, men er likevel høyt på bookmakernes lister foran årets U.S. Open.

Stas med Stenson

– Treneren min, Jeff Leishman, kjenner Stenson godt. Begge var i Canada på PGA-touren forrige uke. Han spurte Stenson om han kunne spille ni hull med meg. Det var en fin opplevelse. Han var hyggelig og imøtekommende. Det var lett å spille med han, kommenterer Andreas.

Sammen spilte de første ni på Pebble Beach, en sløyfe som inkluderer noen av de de mest spektakulære hullene på banen.

– Det er alltid noe å ta med seg ved å studere de beste, sier Andreas.

– Men jeg fokuserer mest på eget spill på slike runder, og det er begrenset hva man plukke opp på kort tid Men det er fint å kunne prate litt, og lære mer om hvordan de takler å reise, trene nok, spise nok, hele det livet der. Der har jeg ting å lære.

Roughen straffer hardt

Han er ikke i tvil om hva som blir nøkkelen til en god plassering denne uka.

– Jeg må slå rett iallfall. Det er tykk rough der ute. Jeg har ikke slått ballen så veldig bra her. Jeg har egentlig ikke slått ballen bra på en liten stund, men jeg har klart å score bra. Kan jeg fortsette med den delen, så kan det likevel bli moro.

De vanskelige forholdene gjør at 22-åringen vil tenke seg godt om før han griper driveren.

– Ja, absolutt. Jeg vil i større grad velge å slå jern ut fra tee, og bare få ballen i fairway. Om det betyr at jeg får et toerjern inn til green, så er det greit. Da har jeg iallfall en ball rundt greenen. Som vanlig har USGA også denne gangen gjort sitt for at verdens beste golfspillere skal få sitt å slite med.

– Roughen er veldig straffende, istemmer Andreas.

– Når jeg har har havnet i roughen her denne uka, har jeg ikke nådd greenen på et eneste slag. Ballen går maks 100 meter. Det gjelder å holde seg unna.

Tror på god plassering

Noe resultatmål har han ikke satt seg. På en god dag vet han at spillet hans kan konkurrere med de beste, men han vet også at kun det beste er godt nok.

– Jeg vet at jeg må spille bra for å henge med her. Selvfølgelig tror jeg at jeg komme høyt opp, det er absolutt innenfor rekkevidde. Jeg klarer det på trening, så det må være mulig i turnering også.