Fana Golfklubbs Jarand Ekeland Arnøy har virkelig vekket oppsikt i årets første proffturnering på norsk jord. Med to knallsterke runder på rad på Miklagard under par, startet den unge amatøren torsdagens avslutningsrunde på tredjeplass, tre slag bak teten.

 

Turneringen ble dessverre rundet av med en runde på fire over par, noe som til slutt holdt til en delt 10. plass. Likevel har ukens prestasjon vært udiskutabel, i en uke der hele 31 av 40 nordmenn misset cuten.

 

Med en birdie, to bogeys og en lei trippelbogey på sisterunden endte han til slutt på par sammenlagt, ni bak vinneren Kristoffer Broberg som fortsetter å imponere i Norge. Dette var hans andre seier på rad i Norge, etter at han i fjor triumferte i Mørk Masters på Ecco Tour.

 

Nest beste nordmann ble Peter Kaensche på delt 29. plass, fem over par totalt. Petter Mikalsen, Vilhelm Bogstrand og Øystein Engevik delte 37. plassen (+6), med Tor Erik Knudsen, Sebastian Mørk Andersen og Anders Kristiansen slaget bak på delt 45. plass. Nederst av spillerne som klarte cuten landet Rikard Halvorsen til slutt på 55. plass, 13 over par.

 

Neste turnering på Nordea Tour-programmet er Katrineholm Open i Sverige 4 – 6. juli.

– – – – – – – –

 

Runde 2

15 år gamle Jarand Ekeland Arnøy holder koken i Nordea Open, og ligger på en knallsterk tredjeplass før den siste runden.

Fana-golferen leverte onsdag sin andre strake runde på rad under par på Miklagard, og ligger nå tre slag bak teten før den siste runden av Nordea Open. Dermed kjemper unggutten i aller høyeste grad om seier i årets første proffturnering på norsk jord.

 

Selv om han ikke klarte å bevare ledelsen, deler han tredjeplassen bare tre slag bak teten før torsdagens avslutningsrunde. Arnøy gikk nok en god runde, bestående av fire birdies, en bogey og en dobbelbogey, og er med det den eneste nordmannen inne på topp 10.

 

Nest beste nordmann er nå Borregaards Anders Borger Kristiansen, som gikk på 73 slag for andre dag på rad. Han deler 20. plassen med Øystein Engevik. 

 

Av øvrige nordmenn som klarte cuten finner vi Peter Kaensche, Vilhelm Bogstrand, Rikard Halvorsen, Sebastian Mørk Andersen, Petter Mikalsen og Tor Erik Knudsen. 40 nordmenn stilte til start i turneringen, og 31 av dem får ikke spilt den siste runden.

 

Blant dem var Joakim Mikkelsen som fikk en skuffende start på sin proffdebut, og Christian Aronsen som sliter med å finne rytmen etter å ha startet året med seier i Ecco Spanish Open.

 

– – – – – – 

 

Runde 1

Dagens sensasjonshistorie fra dag 1 av Nordea Open på Miklagard: Den 15-år gamle amatøren Jarand Ekeland Arnøy fra Bergen deler ledelsen etter åpningsrunden.

Med sine 6800 meter fra bakerste tee og tunge fairways fra de siste dagers regnvær, er Miklagard Golfklubb en av de tøffeste testene på årets Nordea Tour. Dermed var det ekstra overraskende at det på slutten av dagen var unggutten Jarand Ekeland Arnøy fra Fana Golfklubb som stod på toppen av leaderboardet da dagen var omme.

 

Med en imponerende åpningsrunde på tre under par, bestående av seks birdies og tre bogeys, deler han ledelsen med svensken Niklas Bruzelius. Med et flertall av svensker på startstreken dominerer de også på toppen av leaderboardet, og 15 av de 17 øverste plassene okkuperes av svensker.

 

Nest beste nordmann er en annen vestlending, Øystein Engevik på delt 18. plass. Med en åpningsrunde på par er han i aller høyeste grad med og kjemper. Det samme er Anders Borger Kristiansen, Stian Lund og Petter Mikalsen som alle gikk en over par. De deler 23. plassen.

 

Peter Kaensche, som i helgen tok karrierens andre Ecco Tour-seier i Danjord Masters, har plassert seg på 42. plass, tre over par og seks bak teten. Slaget bak ham følger Joakim Mikkelsen, som fikk en treg start på sin proffdebut. Med en runde på fire over par deler han 56. plassen. 

 

Dagens norske skuffelse var likevel hjemmebanespiller Christian Aronsen, som av mange var lansert som en av forhåndsfavorittene denne uken. Men Aronsen har levert ustabilt spill de siste turneringene, og fortsatte i samme spor tirsdag. Til slutt ble det 79 slag og delt 100. plass.

 

Totalt stilte 40 nordmenn til start i feltet bestående av 152 mann. For øvrige resultater, klikk linken under.