Den asiatiske dominansen fortsetter

Jiyai Shin skrev historie da hun vant British Open søndag.

En avslutningsrunde på en over par var mer enn nok for å få jobben gjort for sør-koreaneren, som på dominerende vis vant med hele ni slags margin. Med fire asiater på de fem øverste plassene, fortsetter dermed den asiatiske dominansen på LPGA-touren.

Etter at Sun Young Yoo vant Kraft nabisco Championship i april, Shanshan Feng vant LPGA-mesterskapet i juni og Na Yeon Choi vant U.S. Open i juli, har asiater nå vunnet alle av årets fire majorturneringer. Dette har aldri skjedd tidligere på LPGA-touren.

Jiyai Shin startet den fjerde og avsluttende runden på Royal Liverrpool med en ledelse på fem slag over Inbee Park.

– Jeg sa i går at målet var å gå en under par hver eneste dag, så fire under totalt. Jeg er virkelig overrasket og inspirert av mitt eget spill. Dette er en virkelig vanskelig bane, og jeg tenkte at om jeg kan score så bra her, kan jeg klare det på alle baner, sa Shin etter at seieren var i boks.

Seiersmarginen på ni slag var den største i RICOH Women’s British Open-historie, datert tilbake da den først ble en major i 2001. Den tidligere seiersrekorden var på fem slag, da Karen Stupples vant i 2004. Louise Suggs holder rekorden for den største seiersmarginen i en major noensinne, da hun vant med 14 slag i U.S. Open i 1949.

Jiyai Shin er den tredje sør-koreaneren som vinner en major i 2012. Nå har asiater vunnet ni av de siste 12 majorene på LPGA-touren.

Shin vant også forrige ukes Kingsmill Championship, etter å ha brukt ni omspillshull for å beseire Paula Creamer. Med helgens seier ble hun den første spilleren som vinner British Open etter å ha vunnet uken før.

Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord var med i turneringen, men misset begge cuten.

Neste turnering på LPGA Tour-programmet er Navistar LPGA Classic i Alabama fra torsdag til søndag.

(Kilde: lpga.com)