Forrige uke skrev Smaalenenes Avis om Askim Golfklubb, som mister medlemmer på grunn av dårlig vedlikehold av banen. Mandag var det ekstraordinært årsmøte, der det ble besluttet å si opp samarbeidsavtalen med Askim Golfpark AS. 

70 av klubbens medlemmer møtte opp, og agenda for møtet var forslag om at Askim GK skulle overta Askim Golfparks langsiktige gjeld (1,8 millioner), og også betale kontant 111.000 kroner for de 111 aksjene. Forslaget ble nedstemt, skriver Smaalenenes Avis i onsdagens papirutgave.

– Utgangspunktet for forslaget vårt er at vi ønsker å ha en bane i Askim, men vi ser at vi får mindre og mindre igjen for pengene. Stadig blir vi færre medlemmer. Vi ble på årsmøtet i fjor lovet 2008-standard på banen av daglig leder, men slik har den ikke blitt, sa leder til Anne Marit Holter til avisen før avstemmingen

Deretter stemte de oppmøtte medlemmene for å diskutere oppsigelse av samarbeidsavtalen mellom golfklubben og Askim Golfpark, og utfallet ble at de stemte om å si opp avtalen.

– På denne måten gir vi et signal til Askim Golfpark om at vi ikke er fornøyde med vedlikeholdet av banen, sa en person i salen.

Avslutningsvis ble en kollektiv utmeldelse av Askim Golfpark tatt opp som tema, der medlemmene diskuterte om de skulle si opp spilleretten sin på banen, men dette ble ikke besluttet.

Klubbens daglige leder, Per Egil Fongaard ønsket ikke å kommentere saken før senere denne uken, når det da blir et nytt møte med golfklubben.