En avsluttende 72-runde (+1) var nok for å få jobben gjort for Elias Bertheussen, som klatret fra 24. til en delt 21. plass i sisterunden av Asia Tour-kvalet i Hua Hin i Thailand. 

 

Dermed endte han fem under par for turneringen, to slag innenfor kvalgrensen.

 

Ble det en litt nervøs start på runden med bogey – birdie – dobbel bogey?

 

– Ja det var jo ikke akkurat den starten jeg håpet på. Men visste det kom til å komme noe birdier også så tok det egentlig ganske fint selv om jeg var nervøs hele dagen. Det var utrolig tøffe forhold og smågrisete pinner så slo mange bra slag som ikke engang traff green.

 

Det gir vel selvtillit at du ser du er i stand til å få mye birdier på dette nivået?

 

– Ja det er klart det gjør det. Jeg føler jeg har utviklet meg som golfspiller hvert år og må bare fortsette å ta nye steg.

 

Hvorfor lykkes akkurat du? Hva har du gjort riktig?

 

– Hvorfor det det var akkurat jeg som klarte det denne gangen tror jeg er litt tilfeldig, det kunne like gjerne være Anders eller Peter. Men jeg velger å tro at jeg har gjort mye riktig. Vi har et ganske lite men bra elitemiljø oppe i Trondheim, så siden jeg har vært liten har jeg sett opp til og fått lært av gode spillere og fantastiske personer og rollemodeller.

 

Hvordan liker du deg i Asia så langt?

 

– Jeg liker meg godt i Asia. Jeg har likt asiatisk golf siden junior vm i Japan. Maten og været er det heller ingenting og utsette på.

 

Er du spent på hva som venter deg?

 

– Selvfølgelig er jeg spent. Jeg vet jo ikke helt hva jeg går til. Men jeg gleder meg til å ta den sjansen jeg har gitt meg selv!

 

-Jeg vil også benytte anledningen til å takke støtteapparatet mitt. Det er personer som står på for å gjøre hverdagen min som golfspiller enklere, uten de hadde ikke jeg vært der jeg er i dag.

 

Fjorårets Norgesmester blir nå den syvende norske spilleren på en av de store tourene i 2013. Espen Kofstad er Norges eneste representant på Europa-touren, Suzann Pettersen vil få selskap av Marita Engzelius på LPGA-touren, mens Marianne Skarpnord, Benedikte Grøtvedt og Cecilie Lundgreen blir fast inventar på Ladies European Tour.

 

Norsk Golf gratulerer!

 

Resultater

 


 

Runde 3

 

Elias Bertheussen imponerte for andre dag på rad i Thailand. 

 

Elias Bertheussen spilte seg tilbake i kampen om en fast arbeidsplass på årets Asia Tour torsdag. Fredag fortsatte han det solide spillet, og er for første gang denne uken innenfor grensen av de 40 beste spillerne som sikrer kortet.

 

Takket være en tredjerunde på 68 slag er han nå oppe på en delt 24. plass, og har med sine seks under par sammenlagt skaffet seg en luke på to slag ned til kvalgrensen. Canadieren Richard Lee leder på 15 under par.

 

– Jeg spilte greit, men ikke fantastisk. Kjempet utrolig bra der ute i vanskelige forhold, og er veldig fornøyd med å komme inn på -3 i dag, sier Bertheussen til Norsk Golf etter runden.

 

Og strategien for morgendagen?

 

– Nei det blir jo å prøve å fortsette å være offensiv i hode og kline til da!, svarer Bertheussen kontant.

 

Les også: – Jeg gleder meg! 

 

Skulle den 22 år gamle trønderen holde løpet ut lørdag, vil han bli tidenes første nordmann på Asia-touren. Ikke galt med tanke på hva forventingene hans var før han satte kursen mot Thailand og Asia for noen uker siden:

 

– Jeg har jo ikke spilt profesjonell golf i Asia før, så vet jo ikke helt hva jeg går til. Egentlig føler jeg at jeg har alt å vinne. Jeg er her nede og trener og koser meg, og kanskje jeg kommer hjem med et kort i baklomma, det er litt sånn som jeg ser på det. Også er det vel sånn at selv om vi er i Asia, så er det vel de samme reglene som gjelder: Spiller man bra, så er det godt nok, sa Bertheussen til Norsk Golf da.

 

Og spilt godt nok har han definitivt gjort så langt.

 

Skulle Bertheussen klare kortet vil Norge ha syv spillere på de store tourene i 2013. Espen Kofstad er Norges eneste representant på Europa-touren, Suzann Pettersen vil få selskap av Marita Engzelius på LPGA-touren, mens Marianne Skarpnord, Benedikte Grøtvedt og Cecilie Lundgreen blir fast inventar på Ladies European Tour.

 

Bertheussen tar fatt på den nervepirrende avslutningsrunden kl. 05.10 norsk tid på hull 1 lørdag, i ball med svenske Peter Gustafsson.

 

Lykke til!

 

Resultater runde 3

 


 

Runde 2

 

Elias Bertheussen imponerte stort i Thailand torsdag. Nå er han tilbake i kampen om en plass på Asia-touren

 

Etter en skuffende åpningsrunde på to over par ødelagt av svakt spill fra tee, trengte Elias Bertheussen en god andrerunde for å spille seg tilbake i kampen om en topp 40-plassering. Og nok en gang innfridde trønderen under press.

 

Bertheussen demonstrerte mental styrke da han med kniven på strupen avsluttet med en 66-runde i finalerunden av Q-Schools førstesteg for to uker siden. Torsdag var han vel vitende om at en runde over par ville sette en stopper for hans jakt på kortet, men med en bunnsolid 67-runde gjør han et tigersprang opp leaderboardet.

 

– Det var deilig å komme inn i matchen igjen. Jeg får jo såklart en helt annen start enn i går, forklarer Bertheussen til Norsk Golf kort tid etter runden, og refererer til onsdagens åpning der han var fire over par etter to hull.

 

Utover det sier Bertheussen det ikke er mye som skilte rundene rent slagmessig.

 

– Det ble et litt annet momentum på det hele. Slår egentlig mye bra slag begge dagene, men i går ble det +2 og i dag -5. Sånn er golfen, konkluderer 22-åringen.

 

Bertheussen deler nå 48. plassen, ett fattig slag bak en delt 30. plass og spillerne som sikrer kortet. 112 av feltets 244 spillere klarte cuten.

 

Resultater runde 2

 


 

Runde 1

 

Elias Bertheussen slet fra tee og måtte over par i åpningsrunden av Q-School-finalen i Thailand.

 

Trondheim GKs Elias Bertheussen er i gang med Q-School-finalen til Asian Tour 2013, etter å ha tatt seg videre fra førstetrinnet som den eneste av tre nordmenn.

 

Ukens turnering spilles på de samme banene som for to uker siden, Lakeview og Springfield Royal CC, og etter 72 hull vil kun de 40 beste av 288 spillere sikre seg Asian Tour-kortet.

 

Etter første runde har Elias Bertheussen en tøff jobb foran seg for å komme innenfor den magiske grensen.

 

Bertheussen startet i onsdagens siste ball på Springfield-banen. Han fikk dessverre ikke den starten han ønsket, og med to over par på scorekortet (73) deler han en foreløpig 145. plass. Dermed har han fem slag opp til topp-40, og ni opp til lederen Donlaphatchai Niyomchon fra Thailand.

 

– Fikk en forferdelig start og var fire over etter to hull. Så fikk jeg litt styr på sakene etter hvert selv om puttene rullet på kanten. Kom inn på +2, og er med igjen med en bra runde i morgen, fortalte han til Norsk Golf like etter runden. 

 

 

– Slet med driveren i dag og det koster her ute. I morgen skal jeg spille meg inn igjen i turneringen!, fortsetter han i et innlegg på sin Facebook-profil.

 

Utover de 40 beste som sikrer kortet på Asian Tour, er resten av spillerne som er kvalifiserte til ukens finale garantert en plass på Asian Development Tour – Asias svar på Challenge Tour her hjemme i Europa. Men for Bertheussen er det topp-40 eller spill i Europa som gjelder.

 

 – Jeg kommer nok ikke til å spille Development Tour. Men dersom jeg havner like utenfor så får jeg vel en kategori, men vet ikke helt hva en sånn eventuelt kan gi meg av starter. Jeg satser bare på å spille så bra som mulig så får vi se hvor langt det rekker, så tar jeg det derfra, fortalte Bertheussen Norsk Golf forrige uke.

 

NB! Vi minner om at det ikke er livescore fra turneringen. Asian Tour oppdaterer sine nettsider med resultater fra hver runde når hele feltet er ferdigspilt for dagen.

 

Les også: – Er så deilig å være best når det gjelder!