Bertheussen klar for Asian Tour!

Elias Bertheussen endte på 34.plass i kvalifiseringen og har dermed sikret spilleretten på Asian Tour.

Tekst: Rachel Raastad

Med fire under par totalt er han kun ett slag innenfor spilleretten, men ett slag er nok. Han deler 34.plassen med seks andre spillere.

Han fyrte av birdies på hull to og ti, men med to bogeys og en dobbelbogey de første ni var han to over par (37) til runding.

-Det var mentalt utrolig krevende, og mye buttet imot i dag, forklarte Elias Betheussen.

Så blir det bedre for trønderen. Han starter sine siste ni med birdie på hull 10, en bogey på det ellevte som han snur med nok en birdie på hans 12. hull. De siste ni er en opptur og han drar i land tre birdies, med sin siste birdie på hull 18.

– Jeg er utrolig stolt av at jeg klarte det til slutt, takket være en birdie på siste.

Bertheussen avsluttet kvalifiseringen med sin siste runde på 72 slag, en over par og fem birdies.

Dermed er han sikret spilleretten på Asian Tour for denne sesongen, og det skal bli både spennende og moro å følge ham videre.

Norsk Golf gratulerer!

Runde 3.

Det er duket for en spennende avslutning av Asia-tourens Q-School-finale i Thailand. Elias Bertheussen har tre slag ned til feil side av kvalgrensen før siste runde.

Trønderen fortsetter med sitt stabile spill i det fjerne østen, og leverte fredag nok en runde under par. Med fire birdies, tre bogeys og resten par kom han inn på 70 slag, og gikk med det fra fire til fem under par sammenlagt.

Det resulterte likevel i et lite fall på leaderboardet. Bertheussen startet dagen på 20. plass, men ligger nå på 24. plass.

Bertheussen har fem slag opp til lederen Akinori Tani fra Japan, men enda viktigere har han nå tre slag ned til spillerne som ligger utenfor topp-40. Det er de 40 beste etter lørdagens fjerderunde som sikrer spillerett på årets Asia-tour.

– Ny runde under par så det er vi nøgd med. Gjør dessverre fire enkle juniorfeil som koster slag og gjør at det ikke blir en veldig bra runde. Blir en mentalt tøff runde i morgen, får bare håpe jeg kommer ut på toppen, skrev Bertheussen på sin Facebook-profil etter runden.

Elias Bertheussen har gode minner fra sist han spilte kvalifisering i Thailand. I fjorårets førstesteg tok han seg til finalen takket være en imponerende 5. plass, og med delt 21. plass i finalen ble han den andre nordmannen noensinne etter Per Haugsrud med full kategori på Asian Tour.

I Det fjerne østen imponerte han med stabilt spill første halvdel av sesongen, og klarte cuten i syv av sine åtte første starter. Høsthalvåret gikk imidlertid tregere, og med fire missede cuter på årets seks siste turneringer ble det til slutt en 108. plass på pengelisten med 136 000 innspilte kroner.

Runde 2

Elias Bertheussen holdt tempoet oppe i andre runde av Asia-tourens Q-School-finale, og ligger fortsatt innenfor kvalgrensen.

Tilbake på Imperial Lakeview der han tok seg videre fra forrige ukes kvalifisering, gikk trønderen ut i en av torsdagens første baller.

Han hadde delt 17. plass som utgangspunkt for dagen etter en solid åpningsrunde på tre under par onsdag. Torsdag fulgte han opp med nok en runde under par – det til tross for en trippelbogey på scorekortet.

Da dagen var omme stod det seks birdies, to bogeys en den ene trippelbogeyen på Bertheussens scorekort, 68 slag. Han kom inn i klubbhuset på delt 12. plass, men vil nok falle noen plasser utover ettermiddagen etterhvert som resten av feltet fullfører sine runder.

I skrivende stund deler han 13. plassen på fire under par, fire slag bak lederne Seb Gros (Frankrike) og Nathan Holman (Australia).

De 40 beste etter fire runder sikrer «kortet» på årets Asia-tour. Det er tettpakket i toppen, og Bertheussen har bare to slag ned til feil side av kvalgrensen.

Av de fem skandinavene som deltar denne uken er Bertheussen best plassert. Neste på listen er danske Peter Vejgaard på 31. plass. Av de 46 beste foreløpig beste spillerne, er hele 26 av dem ikke-asiater.

Runde 1

Elias Bertheussen har kommet godt i gang med Asia-tourens Q-School-finale. Han er innenfor kvalifiseringsgrensen etter første runde.

Etter forrige ukes kanonavslutning på førkvalet til Q-School-finalen, fortsatte Elias Bertheussen det gode spillet i onsdagens åpningsrunde av finalen.

En topp 40-plassering etter fire runder er målsetningen for trønderen når han nå skal forsøke å kvalifisere seg til en ny sesong i Det fjerne østen.

Bertheussen kom godt i gang onsdag, og bokførte en runde på tre under par. 69-runden bestod av fem birdies, to bogeys og resten par.

– Fikk en bra start på turneringen. Solid 68-er på Springfield, og T17 etter første dag. Kjøre på med en bra en på Lakeview i morgen for å sette meg i en god posisjon til helgen. Gogo!, skrev Bertheussen på sin Facebook-profil kort tid etter runden.

Imperial Lakeview er forøvrig samme bane han spilte under forrige ukes kvalifisering.

Det er tettpakket i toppen av leaderboardet, og selv om Bertheussen er oppe på 17. plass, er det bare to slag ned til feil side av kvalifiseringsgrensen.

Australieren Nathan Holman leder med åtte under par, to slag foran nærmeste utfordrer Paul Petersen fra USA. Av de 53 spillerne i topp-40 på leaderboardet er hele 26 av dem ikke-asiater.