Elias Bertheussen (Byneset GK) har imponert med stabiliteten sin i den nordiske ligaen denne sesongen.

Selv om den ettertraktede førsteplassen foreløpig har latt vente på seg, kan han skilte med hele ni topp-ti-plasseringer på 14 turneringer, inkludert tre pallplasseringer.

Det gir en tredjeplass på tourens poengliste sammenlagt med 21 000 innspilte euro, og han holder dermed stø kurs mot et opprykk til Challenge Tour  (nivå 2 i Europa) neste år.

Torsdag har han mulighet til å øke sannsynligheten for opprykk ytterligere med en bra plassering i Borre Open på Borre Golfklubb i Horten, årets siste internasjonale proffturnering på norsk jord.

Bertheussen lå på 6.-plass etter åpningsrunden på fem under par tirsdag (68), men klatret to plasser oppover leaderboardet med en solid 67-runde.

Den inneholdt hele åtte birdies, samt to bogeys og resten par, og med -11 sammenlagt har han en høyst overkommelig luke på to slag opp til lederen Christopher Sahlström fra Sverige før siste runde torsdag.

Der slår Bertheussen ut klokken 09.20, ti minutter før lederballen.

Trønderen er heller ikke den eneste nordmannen med håp om seier på Borre. Slaget bak ham følger Miklagard GKs amatør Carl Didrik M. Fosaas, som har hatt et gjennombrudd på college i USA denne sesongen.

Etter en 71-runde første dag klinte han til med 65 slag (-8) onsdag, feltets nest laveste runde, og deler 6.-plassen.

(Artikkelen fortsetter under)

Amatøren Carl Didrik M. Fosaas (t.v.) imponerte med å gå åtte under par onsdag. (Foto: Swedish Golf Tour)

Ett slag bak Fosaas føler gårsdagens store overraskelse, den 19 år gamle amatøren Jørgen Lie Viken (Nøtterøy GK), som før denne uken har en tredjeplass på Garmin Norgescup å vise til som beste resultat på øverste nivå hjemme i Norge.

(Les også: Norsk amatør fikk drømmestart mot proffene)

Neste nordmann på leaderboardet er Miklagard GKs Kevin André Wright på 12.-plass, syv under par, med Gøran Sømme Haglund (Sandnes GK) hakk i hæl på -6.

Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK), Boris Alexander Christov (Miklagard GK) og amatøren Markus Braadlie (Miklagard GK) ligger på delt 18.-plass, fem under par.

Etter Borre Open gjenstår elleve turneringer av årets sesong. Det er topp-5 ved sesongslutt som «rykker opp» til Challenge Tour – nivå 2 i Europa – neste sesong. Elias Bertheussen klarte dette i 2014, men rykket tilbake i Nordic League igjen etter et år på Challenge Tour.

Tar man utgangspunkt i fjorårets poengliste mangler Bertheussen snaue 10 000 euro for å være sikret den viktige topp-fem-plasseringen.

Nydelige forhold på Borre GK ved det idylliske Borrevannet. (Foto: Swedish Golf Tour)

Leaderboard Borre Open