Bill Haas leder etter halvspilt turnering av Farmers Insurance Open på Torrey Pines i California, en turnering hans far Jay Haas vant i 1978. 28-åringen er i storform, og gjorde hele åtte birdies på fredagens runde. To bogeyer tok ham til 66 slag, seks under par for runden og 11 under par totalt. Han er med det to slag foran sin landsmann Anthony Kim. Haas er hele 27 under par på sine siste fire runder denne sesongen. Forrige uke endte han på andreplass bak Jhonattan Vegas i Bobe Hope Classic, en turnering han vant i fjor. Dette var forøvrig også hans første av sine to seire på PGA-touren. Den andre kom i oktober under Viking Classic.

Dersom han skal ta sine tredje seier denne helgen må han holde avstand til et knippe stjernespillere, blant dem Phil Mickelson og Tiger Woods.

Mickelson ligger på delt tredjeplass sammen med syv andre spillere, Rickie Fowler, Bubba Watson og overraskelsen John Daly for å nevne noen. Hans kone Amy var med å se på sin ektemann for første gang siden hun ble diagnostisert med brystkreft i mai 2009. To birdies på de to avsluttende hullene gjorde en ordinær runde om til en høyst godkjent en for Mickelson. Tre under par, 69 slag gjør at han kun har en luke på tre slag opp til Haas.

Men som alltid er det Tiger de flestes øyne er rettet mot denne helgen. Etter å ha endt 2010 uten seier er tigeren i jaktmodus, men han er avhengig av en sterk runde under «moving day» lørdag for å utfordre teten. Fredag tangerte han førsterunden sin på tre under par. Han startet runden forrykende og var fire under par etter seks hull. Deretter gikk det noe tregere, og på de resterende tolv hullene gikk han en over par. På to av de trengte han to slag for å komme seg ut av greenbunkeren, og fra det 11. til det 15. hullet gjorde han tre bogeys. Men det kunne vært verre. To birdies på de tre siste hullene gjør at han har en høyst overkommelig luke på fem slag opp til Haas. 

Men om Woods og Mickelson skal ha håp om å ta igjen Haas må de nok belage seg på å score enda lavere. Haas er brennhet om dagen, og kan notere to topp ti-plasseringer på sine to første turneringer i år. På sine 12 runder så langt i år har han gjort utrolige 60 birdies og tre eagles (!).

Alt ligger med andre ord til rette for en spennende helg.

 

Livescoring finner du her