Danske Bjørn, som i høst var en av Colin Montgomeries visekapteiner under Ryder Cup i Wales, gjorde fire birdies på de fem siste hullene lørdag. Dermed klatret han til topps på leaderboardet av Commercialbank Qatar Masters, to plasser over der han startet dagen. En bogeyfri runde på 66 slag, seks under par stod det på scorekortet hans da runden var omme. Dermed ligger han 11 under par for turneringen, ett slag foran østerrikeren Markus Bier som ledet etter to runder. Bjørn var naturligvis strålende fornøyd etter sin runde.

– Når man avslutter med fire birdes på de siste fem kan man ikke gjøre annet enn å gå av banen fornøyd, sa han til europeantour.com etter runden.

Han medgir at det er lenge siden han har vært med å kjempe om seieren, men er avslappet før søndagen.

– Jeg er glad jeg klarte å forttsette det gode spillet fra gårsdagens 65-runde. Spillet mitt føles komfortabelt med tanke på hvor lenge det er siden jeg har vært i den situasjonen jeg er nå.

En seier vil bli Bjørns tiende på Europa-touren. Den siste kom 14. juni i fjor under Estoril Open i Spania.

Tre slag bak Bjørn lurer turneringens fjorårsvinner Robert Karlsson på åtte under par. Også han avsluttet runden på strålende vis med fem birdies på de syv siste.

Verdensener Lee Westwood misset cuten fredag. Det åpnet døren for at Martin Kaymer skulle overta toppen av verdensrankingen med en seier denne helgen. Det ser dog ut som tyskeren må smøre seg med tålmodighet. Han ligger på en delt 28. plass, ti slag bak Bjørn.

Leaderboard.