Tiger Woods tok golfverden med storm da han entret den internasjonale golf-scenen på 1990-tallet. I USA hadde Tiger imidlertid vært et kjent navn helt siden barndommen etter flere TV-opptredener og oppsiktsvekkende prestasjoner i juniorturneringer hjemme i California.

Da Tiger spilte med sin sønn Charlie i PGA Tours far-sønn-turnering PNC Championship lørdag, var det nok ikke rent få som begynte å drømme om at historien skulle gjenta seg.

Én av dem var Henrik Bjørnstad.

– For en fyr! Vi hadde sett svingen til Charlie før fra noen småklipp i sosiale medier i før, og visste i forkant at det så rimelig bra ut. Men at han skulle spille slik golf sjokkerte både meg og Per der vi satt.

(Artikkelen fortsetter under)

Det var en tydelig stolt Tiger som hadde med seg sønnen Charlie som partner i PNC Championship. For én gang skyld havnet Tiger i skyggen. (Foto: Getty Images)

Bjørnstad sier PNC Championship er en turnering som vanligvis forbigår i stillhet. Det har vært langt fra tilfellet denne helgen.

–  Lørdag var en av de kuleste dagene jeg noen gang har hatt i kommentatorboksen. Charlie stjal hele showet. Det var magisk å se sønnen til Tiger være helt identisk som faren sin. Måten han oppførte seg på, innstillingen hans, ja golfen hans var rett og slett sjokkerende bra. Han MÅ jo være verdens beste elleveåring, sier Bjørnstad til Norsk Golf.

Charlie og Tiger gikk 20 under par sammen i scramble-turneringen over to runder, men for en gangs skyld måtte Tiger finne seg i å bli stilt i skyggen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

 

Allerede på det tredje hullet i turneringen fikk Charlie presentert seg da han slo en skru rundt trærne med femmerwooden sin fra 175 meter og rullet ballen opp til én meter. Deretter rullet han selvsikkert i sin første eagle noensinne.

Gjennom hele runden var han som en maskin fra tee, han klistret en rekke jernslag helt inntil pinnen med kontrollerte skruer begge veier, han viste delikat touch rundt greenene (krydret med litt ekstra backspinn de gangene det var nødvendig), og puttingen var følsom og stabil.

Og etter runden dro Charlie rett på rangen for å terpe videre.

– Jeg har aldri sett sånt talent, attitude, selvtillit, sjarm og ydmykhet i en herlig miks. Han går i puttene før ballen dropper i koppen, plukker opp peggen idet ballen forlater køllehodet, gir tommelen opp til fatter´n lenge før ballen lander.

(Artikkelen fortsetter under)

Ctrl+c – Ctrl+v (Foto: Getty Images)

– At 65 000 stykker allerede har likt PGA Tours Twitter-innlegg med eaglen hans, sier sitt om den golfinteressen familien Tiger vekker verden rundt. Jeg blir bare stum av beundring over hva de holder på med i den familien der!

Jeg husker vi bare satt og måpet over Tiger da han var på sitt beste på tidlig 2000-tall. Man skjønte ikke hvordan det kunne være mulig. Litt den samme følelsen fikk jeg nå også.

Henrik Bjørnstad

Charlie Woods har deltatt i flere juniorturneringer hjemme i Florida. Når han har spilt mot barn på sin egen alder, har han stort sett feid all motstand av banen, og selv når han har konkurrert mot eldre juniorer, har han hevdet seg i toppen.

På spørsmål om hva i spillet til Charlie som imponerte ham mest, svarer Bjørnstad: «rett og slett alt».

– Han har ingen svakheter i spillet. Det eneste som holder ham igjen litt, er lengden. Han er ikke en veldig stor elleveåring, men han lander ballen nærmere 200 meter med driveren, som er vanvittig langt i den alderen der.

– Det setter i gang så utrolig mye tanker. Jeg husker vi bare satt og måpet over Tiger da han var på sitt beste på tidlig 2000-tall. Man skjønte ikke hvordan det kunne være mulig. Litt den samme følelsen fikk jeg nå også. Man så hvor fokusert og profesjonell Charlie var i alt han drev med. Han så ut som en tro kopi av faren sin, og det virket ikke innøvd heller. Han bare ER sånn, ler Bjørnstad.

Bjørnstad sier det er vanskelig å ikke begynne å fantasere om hvor god Charlie Woods faktisk kan klare å bli. Historien er full av barnestjerner som det aldri har blitt noe av. Men så kommer ikke Charlie fra en hvilken som helst familie heller.

– Det farlig, for man må skjønne at gutten er elleve år gammel. Men vet jo ikke om han synes golf er gøy neste år. De skifter så utrolig interesse og retning fra uke til uke i den alderen. Men han er i en ordentlig golffamilie, så alt er på stell golfmessig.

– Er det noen som helst mulighet å forutsi hvor god noen kan i golf bli basert på hvor gode de er som elleveåringer?

– Vi aner ikke hva som vil skje, men hvis han klarer å opprettholde golfinteressen til han er rundt 15-16 år gammel, kan vi begynne å se noen konturer av hva som potensielt kan skje.

– For golfsportens og Charlies del får vi bare håpe at han fortsetter å ha det gøy med golf og fortsetter å satse. Da kan vi få mye å glede oss til!