Hvis du ikke hadde hørt om Alan Shipnuck før i vinter, er det stor sannsynlighet for at du har hørt om ham nå. Den mangeårige Sports Illustrated-, Golf Magazine-journalisten og forfatteren er en av verdens mest respekterte golfjournalister, og i fjor sluttet han i Golf Magazine for å starte opp det nye nettstedet Fire Pit Collective sammen med noen av sine gamle kollegaer.

Samtidig med dette har Shipnuck jobbet med sluttføringen av sin biografi om Phil Mickelson, og i februar ble Fire Pit Collective kjent over hele golfverdenen da de slapp et eksklusivt utdrag fra den kommende boka. Det var her Phil Mickelson hadde sine oppsiktsvekkende kommentarer om Saudi-Arabias superligaprosjekt, som endte opp med at han tok en fire måneder lang pause fra golfen.

Denne uken er imidlertid Mickelson tilbake i turneringsaksjon i den første LIV Golf-turneringen i London, hvor det tilsynelatende har vært flere pressefolk enn tilskuere på plass på Centurion Club. Der har flere spillere måttet stå skolerett om deres bidrag til Saudi-Arabias sportsvasking – blant andre Lee Westwood og Ian Poulter, som ble spurt om de ville hatt moralske kvaler med å stille opp i en turnering arrangert av Vladimir Putin.

Da Alan Shipnuck forsøkte å komme seg inn på Phil Mickelsons pressekonferanse etter torsdagens åpningsrunde, ble det imidlertid for mye for Greg Norman og co. Tidligere på dagen hadde LIV Golf også forsøkt å nekte Shipnuck presseakkreditering, men han ble til slutt akkreditert:

«Vel, et par nakkeløse sikkerhetsfolk fjernet meg fysisk fra Phil Mickelsons pressekonferanse og sa de handlet etter ordre fra sjefen deres, som de nektet å gjøre. (Greg Norman? MBS? Al Capone?)», skrev Shipnuck på Twitter torsdag kveld.

MBS er for øvrig forkortelse for Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman, de facto statsoverhode i Saudi-Arabia.

To timer etter la Shipnuck ut et nytt Twitter-innlegg, der mysteriet tilsynelatende var løst: Skjermdumpen fra en video viste LIV Golf-sjef Greg Norman følge strengt med i bakgrunn mens Shipnuck diskuterte med sikkerhetsvaktene. Se video av situasjonen under:

(Artikkelen fortsetter under)

Reaksjonene lot naturligvis ikke vente på seg, og det toppet seg da Shipnuck la ut en skjermdump fra sin SMS-korrespondanse med Norman. Der skrev Shipnuck først til Norman: 

«Er du klar over at jeg akkurat ble tvunget ut av Phils pressekonferanse av et par av dine tullinger? Heldigvis dere dere beholdt jeg roen og de-eskalerte situasjonen. Vær så snill og ring meg for å diskutere».

En halvannen time etterpå fikk han svar:

«Det hørte jeg ikke om. Takk for at du fortalte meg», skrev Norman, før Shipnuck raskt kontret med å avsløre Normans løgn med å sende ham bilde av Norman stående bak seg og sikkerhetsvakten. Etter det ble det tyst:

(Artikkelen fortsetter under)

Mye kan sies om LIV Golf, men én ting er i hvert fall sikkert: Det er aldri et kjedelig øyeblikk. Og dette er (dessverre) bare begynnelsen.

– – –