- Det bør skje så snart som mulig

Problemstillingen rundt forankring er ikke ny. Blir det jubelscener eller tårer for Scott når golfverden nok en gang skal takle kosteskaftet?

Publisert

Avgjørelsen om regelendring er ikke langt unna. Vi har sett på hvordan golfverden tidligere har taklet kosteskaftet.

I 1989 godkjente USGA bruk av forankret langputter.

– Putting er en individuell kunst. Å begrense en golfers personlige stil ville tatt bort noe av det som er så bra med spillet.

Mange spør seg hva som er forandret fra den gang. Teknikken er på ingen måte ny, noe Keegan Bradley viste med dette bildet han postet på Twitter.

Den første seieren på PGA Tour med forankret putter kom ved Rocco Mediate i 1991. Og i 2011 ble Keegan Bradley den første som vant en major med den nå omstridte teknikken. 

Paul Azinger tok sin første seier på seks år da han vant Sony Open i 2000 og la ikke skjul på hva som var årsaken.

– Jeg ble umiddelbart bedre med forankret putter.

Tiger Woods er motstander av forankring og uttaler seg hyppig.

– Forankring skal ikke være en del av spillet. Det bør være obligatorisk at alle 14 køller må svinges. Jeg håper PGA Tour vedtar regelendringen. For å være helt ærlig mener jeg det bør skje så snart som mulig. 

Noen golfere har gått langt i å si at karrieren deres vil være over ved en regelendring. Tim Clarke må av medisinske årsaker bruker langputter. Carl Petterson frykter også for levebrødet. Og ikke minst oppfatter spillere som lenge har brukt langputter det som urettferdig at en kort periode med ekstra oppmerksomhet skal ødelegge for dem.

Patent fra 1965.

Powered by Labrador CMS