Etter å ha spilt seg opp til en meget imponerende 24. plass i fredagens andrerunde av African Open, klarte dessverre ikke bergenseren å holde det gående lørdag. Under det som betegnes som «moving day» ble det bevegelse i feil retning på leaderboardet for Børsheim.

Med en tredjerunde på 76 slag, tre over par falt han tilbake til fem under for turneringen. Han befinner seg nå nede på 73. plass, med kun syv navn bak seg på leaderboardet.

Børsheim noterte seg for 12 birdies og en eagle på de to første rundene denne uken, men maktet kun to birdies lørdag. Med fem bogeys på scorekortet, hvorav to av dem kom på par 5-hull – vanligvis birdiehull for Knut, tapte han mye til resten av feltet.

– Litt tøffere dag på banen. Ting ville seg bare ikke helt. Spilte par 5-hullene dårlig +2, som pleier å straffe seg litt. Får få hodet ut av r**a og spille skikkelig golf imorgen, skrev han på sin Facebook-profil etter runden.

Det scores lavt på East London-banen, og sør-afrikanerne ser ut til å stortrives på hjemmebane. Før siste runde har de syv spillere innenfor topp-ti på leaderboardet. Fjorårsvinner Louis Oosthuizen og Tjaart Van der Walt deler ledelsen på 21 under par, ett slag foran Retief Goosen.