Shell Houston Open er den siste turneringen på programmet før årets første major, US Masters, og det er rookie Chris Kirk som leder etter to runder. Med en runde på 69 slag, tre under par, klatret han tre plasser fredag. Men det er mannen som jager ett slag bak de flestes øyne er rettet mot.

25 år gamle Anthony Kim regnes som ett av de største unge talentene på PGA-touren. Amerikaneren har slitt med å finne formen etter en tommeloperasjon tidligere i år, men leverte en forrykende runde på åtte under par fredag. Dette var feltets laveste score, og tok ham fra 69. plassen han startet dagen opp til delt andreplass sammen med Johnson Wagner. Wagner holder forøvrig banerekorden i Houston med 63 slag, ett bedre enn Kim sin runde fredag. Kim er tittelforsvarer denne uken, og kan bli den første til å vinne turneringen to år på rad siden Vijay SIngh i 2004 og 2005.

Kjenner banen godt

I det som ble dagens store publikumsball spilte Kim sammen med Phil Mickelson og Lee Westwood. Tidligere president George W. Bush var blant de som fulgte den stjernespekkede gruppen, og det var Kim som vartet opp med underholdningen. Med åtte birdies, ingen bogeys og kun 22 putter viste Kim at han er mer enn klar for Augusta.

– Det hjelper veldig at jeg kjenner banen så godt fra før. Spesielt på green kjente jeg igjen mange av puttene fra før. Jeg forsøkte å ha mine tidligere turneringer her i bakhodet hele tiden, sa han til pgatour.com etter runden.

Historisk sett har Kim alltid gjort det bra på Redstones Tournament Course i Houston. Som collegespiller vant han der som den eneste spilleren som klarte å gå under par, og i 2007 kom han på femteplass i det som var hans første sesong på PGA-touren. Han innrømmer at det har vært vanskelig å finne formen etter tommeloperasjonen, men er nå endelig i gang.

– Det har vært en tøff periode den siste tiden. Det var utrolig forløsende med en runde som dette, for nå vet jeg at jeg er i stand til å score lavt når jeg spiller bra.

Historiebøkene mot seg

Kims spillepartnere, Lee Westwood og Phil Mickelson har begge hatt en småtreg start på sesongen. De ligger begge på en delt 21. plass, fire under par. Det var det samme trekløveret som utgjorde de tre øverste plassene på fjorårets resultatliste i US Masters.

Det er Kim som har vist han er i best form, men seier i Shell Houston Open betyr ikke nødvendigvis bra spill på Augusta. Siden 1960 er det kun to spillere som har vunnet på PGA-touren uken før US Masters, Sandy Lyle og Phil Mickelson.

 

Leaderboard