Dermed tok han sin første seier på nesten 20 måneder, men han ble tvunget til å jobbe hardt for en seier som har sittet meget langt inne. En runde på 68 slag, fire under par gjorde at han endte 20 under par for turneringen, ett slag foran Miguel Angel Jimenez og Peter Hanson.

Det var mye vekslinger på toppen av resultattavlen, men engelskmannen klarte å holde nervene i sjakk stort sett hele dagen. Da runden var omme stod det fem birdies og kun en bogey på scorekortet.  På det aller siste hullet senket han en tometersputt for par for å slippe å gå ut i omspill.

– Dette er en av de hardeste kampene jeg noensinne har hatt, sa en strålende fornøyd, men utslitt Paul Casey til europeantour.com etter runden. 

Casey var før helgens turnering ranket som den niende beste golfspilleren i verden, og vil klatre til en femte-eller sjetteplass, avhengig av hvordan Phil Mickelson gjør det i helgen, når de nye listene offentliggjøres mandag. Dette var Caseys tolvte tourseier, og hans 11. på Europa-touren.

Han mener det var viktig for ham å vinne en mindre turnering før han kunne ta sikte på årets majorer.

– Målet er så klart å vinne majortitler, men hvordan kan man vinne de om man ikke klarer å vinne vanlige turneringer?, spør han.

Med seieren kunne han inkassere en pen sum på 283 329 euro, drøye 2,2 millioner kroner.

Neste turnering på Europatour-programmet er Commercialbank Quatar Masters på Doha Golf & Country Club som spilles fra 3. til 6. februar.

Resultatliste fra helgens konkurranse finner du her