Sommeren har vært en tålmodighetsprøve for Ladies European Tour-spilleren Tonje Daffinrud. Team Norway-spilleren måtte trekke seg fra LET Access-turneringen Drøbak Ladies Open første uken juni på grunn av kraftige smerter i håndleddet, og fikk beskjed om at armen måtte få seks uker hvile.

Mandag 20. juli kom gladbeskjeden om at hun gradvis hadde begynt opptreningen igjen. Planen var en retur til Tipsport Golf Masters i Tsjekkia 7. august, men tilbake i trening kjente hun smerter umiddelbart.

Etter nye uker med hvile er Daffinrud nå på bedringens vei fra skaden, som er en kombinasjon av «stressbrudd» og avrevet brusk i håndleddet.

– CT-bilder som ble tatt for to uker siden viste at det ikke lenger var noe klinisk problem med benstrukturen. Jeg ble bedt om fire nye uker hvor jeg holder meg under smertenivå. Ettersom benstrukturen er klinisk bra så våger jeg å teste litt mer. Jeg har begynt å slå noen slag med 80 prosent styrke med pegg fra gress. Det har gått helt fint. Jeg planlegger å øke treningsmengden etterhvert, men det er positivt det jeg har følt så langt, forklarer Daffinrud til Norsk Golf.

Vanskelig valg

Dersom rehabiliteringen fortsetter å gå etter planen, håper hun på å være tilbake på Ladies European Tour i Lacoste Ladies Open de France 24. september.

Ladies European Tours regler for «medical exemption», eller medisinsk fritak, tvinger henne likevel til å tenke seg ekstra godt om over når hun skal returnere til tour-livet.

Daffinrud lå på 32. plass på Ladies European Tours pengeliste (Order of Merit) da hun ble skadet. Siden den gang har hun falt til 64. plass, og vil nok også falle ytterligere etter neste ukes Helsingborg Open.

Reglene for «medical exemption» sier at spillere som har spilt seks turneringer eller flere på Ladies European Tour ikke er kvalifisert til å søke om fritak. Jeg har spilt fem turneringer

Tonje Daffinrud

Det er topp-80 på pengelisten ved sesongslutt som fornyer Ladies European Tour-kortet for neste sesong.

Spillere som har gått glipp av store deler av sesongen kan søke om medisinsk fritak fra touren, og være garantert samme arbeidsrettigheter på touren i 2016. Daffinrud har mulighet til å gjøre det, men ikke hvis hun spiller flere turneringer i år.

– Reglene for «medical exemption» sier at spillere som har spilt seks turneringer eller flere på Ladies European Tour ikke er kvalifisert til å søke om fritak. Jeg har spilt fem turneringer.

– På en måte er det bra siden jeg fortsatt har et valg. På den andre siden hadde det vært mye lettere hvis jeg allerede hadde spilt seks eller syv turneringer, og sluppet å ta det valget, forklarer Tønsberg-jenta.

Dersom hun gjør comeback i Frankrike, gjenstår seks turneringer av årets sesong.

– Hvis jeg drar tilbake er det med holdningen at jeg ønsker å vinne golfturneringer, ikke for å skrape til meg nok penger for å få rankingplass!

Torsdag arrangerer Daffinrud sin første turnering hjemme på Vestfold Golfklubb, Tonje Daffinrud Invitational. Der er det blant annet en splitter ny Lexus i hole-in-one-premie.

– Det er først og fremst en sponsorturnering hvor jeg ber inn medlemmene i min birdie & eagle-klubb, samt private sponsorer. De blir shotgunstart med både lagkonkurranser og individuelle konkurranser. Lexus stiller med hole-in-one-premie på hull 10, og det er også masse kule premier fra Nike, Meny Vestfold, Quality Hotell Tønsberg og RAW Mykjemeir.

– Jeg har planlagt hele turneringen selv, men har fått veldig god hjelp fra Vestfold Golfklubb som arrangerer turneringen for meg. Jeg gleder meg veldig.