Det forteller hun i et intervju med skolelagets nettside denverpioneers.com, i forkant av sesonginnspurten og neste ukes Summit League Conference Tournament.

 

Tønsberg-jenta har de siste par årene etablert seg som Denvers nøkkelspiller. På 26 turneringer i fjor noterte hun en snittscore på 73,12, den tredje laveste i Denvers historie, og ble samtidig utmerket til Western Athletic Conference Player of the Year, og også kåret til Golfweek All-American Honorable Mention.

 

I år har hun tatt spillet videre til et nytt nivå, og vært Denvers beste spiller i fem av syv turneringer, bokført fire topp-fem-plasseringer, inkludert en andreplass i Allstate Sugar Bowl Intercollegiate.

 

Om noen måneder blir hun proff, og det er nærliggende å tro at Norges satsing på nyetablerte proffer og mot OL i Rio, Team Norway vil få et nytt tilskudd når Daffinrud stiger inn i de profesjonelles rekker.

 

– Tonje har spilt så bra for oss i år. Hun fortsetter å bli bedre som spiller, og slår ballen bra. Hun er veldig bestemt og konkurransedyktig, og jeg det er derfor hun har vært en av årets beste collegespillere, sier Denvers trener, Lindsay Kuhle.

 

Selv om det tilsynelatende har gått på skinner for Daffinrud, som befinner seg på 35. plass på listen over verdens beste amatører, hadde hun et tøft andreår på college. Selv om hun fikk en seier i sin debutsesong, var det mye opp og ned de to første årene på college.

 

– Jeg hadde et virkelig tøft år som «sophomore» (år nr. 2 journ. anm.), både på og utenfor banen. Jeg dro til Norge den sommeren og tok meg fri fra golfen. Jeg måtte minne meg selv på hvorfor jeg spiller. Jeg oppdaget på nytt hvorfor jeg elsker og nyter denne sporten, og siden da har jeg vært mer motivert enn noen gang, forklarer Daffinrud til denverpioneers.com.

 

– Jeg har funnet ut min egen måte å gjøre ting på, og jeg har tro på arbeidet jeg legger ned. Jeg har fått tilbake troen på meg selv, og jeg har jobbet med å bli flinkere til å nyte tiden ute på golfbanen. Det er når jeg blir for teknisk eller bekymret for resultater at jeg ikke spiller bra. Nå er selvtilliten tilbake, fortsetter hun.

 

Daffinrud sier nøkkelen til å få til det er grundige forberedelser, og ulike visualiseringsteknikker.

 

Les også: Norsk Golfs mentaltrenerbloggers beste tips til visualisering! 

 

– Hvis vi reiser til en bane jeg har spilt før visualiserer jeg meg selv på banen mens jeg utfører de slagene jeg ønsker. Jeg gjør dette hver dag eller minst annenhver dag. Mitt hovedmål er mental tilstedeværelse på golfbanen, og ikke bekymre meg for fortid eller fremtid.

 

Neste uke venter Summit League Conference Tournament, en turnering Denver har vunnet 11 ganger på rad. Det blir første store test på veien til NCAA Regionals, og forhåpentligvis årets siste turnering i selskap med landets aller beste lag, NCAA Nationals.

 

– En seier vil være bra for lagets selvtillit før Regionals, og ideelt sett også Nationals. Vi gleder oss alle, og hvis vi spiller til vårt potensiale kan vi absolutt gå hele veien til Nationals, sier Daffinrud.

 

Hennes trener Kuhle er ikke redd for å legge et stort ansvar på Tønsberg-jentas skuldre.

 

– Med Tonje som vår beste spiller og leder har vi stor mulighet til å vinne en ny Conference-tittel, og kvalifisere oss til NCAA Championships. Hun er en spiller som kan inspirere og motivere andre, og en du kan stole på når man trenger en lav runde, sier Kuhle.