Tekst: Christian Furu

 

Felles for damedriverne er fokus på lav vekt med lette skaft som kjennetegnes av lavt «kickpoint». Det vil si at skaftet hjelper til med å få ballen litt høyere opp i luften. I år tilbys det flere justerbare drivere for damer og det er selvsagt positivt. Som hos herregolfere så er det testing som gjelder for å finne den perfekte køllen for deg. Dette er ikke en test men kun oversikt over nye modeller fra noen av de store merkene i 2012. 

 

TaylorMade R11S

Også damene får bruke det justerbare vidunderet R11S. Dette er driveren med verdensrekord i forkortelser; FCT (Flight Control Technology), ASP (Adjustable Sole Plate) og MWT (Movable Weight Technology) er på plass også i dameversjonen. Alt dette betyr at den kan justeres i alle vinkler for å passe til din sving. De fleste vil nok få best resultat med litt hjelp i butikk eller proshop der man kjøper den, det gjelder for øvrig både menn og damer.

 

R11S har et litt mindre hode med sine 440cc. Den er tilgjengelig i 10.5° og 12°, veiledende pris er 3.495,-

 

 

 

TaylorMade Rocketballz

Større hode enn R11S med sine 460cc og har færre justeringsmuligheter. Her får man FCT, hodet kan altså stilles inn i forskjellige vinkler fra lukket til åpen. R11S er TaylorMades driver for damer med middels til lavt handicap mens RBZ er ment for middels til høyt. Den er mer tilgivende og den lavere vekten vil kunne føre til høyere svinghastighet.

 

RBZ er tilgjengelig i 10.5° og HL. Veiledende pris er 2.495,-.

 

 

          

 

 

 

Cobra AMP

Herrene har sine orange og grå køller, damene får servert fargesprakende nyheter i grønt, hvitt og sølv/grått. Grønnfargen som på årets utstyrsmesse ble kalt «slime» er veldig populær i år både på herre- og damekøller. Farger og design er rett og slett veldig vellykket og det treffer midt i blinken for en rekke målgrupper man ikke hadde sett for seg. Til og med skaftet er stilig med sitt snirklete mønster. Jeg er litt skeptisk til valget av grep. De har valgt Winn Wrap på damedriveren, de burde holdt seg til Lamkin REL 3Gen som hos herrene. Skaftlengden er 44.25 tommer, noe som faktisk plasserer den blant de aller korteste. 

AMP er justerbar i tre vinkler (lukket, nøytral og åpen).

 

Den er tilgjengelig i 13.5°, veiledende pris er 2.495,-.

Cobra har også en versjon som heter AMP Offset. Den har ikke justering og kommer kun i 15°. Først og fremst en kølle for spillere med høyt handicap.

 

 

 

 


Nike VRS

I stedet for de dyprøde detaljene vi finner på herredriveren har Nike valgt en mørk rosa farge. Det er det eneste som varsler at vi har å gjøre med en damedriver for ellers er hodet helt likt. Nike har valgt et ganske lett Fubuki K skaft med farger som matcher hodet og grepet. VRS serien fokuserer på fart for å få lengde på slagene, noe vi selvsagt ser hos flere andre merker som lager ultralette drivere. Dette er nok en justerbar driver som kan tilpasses med litt testing. Standardgrepet til Nike er etter min mening litt for glatt og føles tynt. 

 

VRS er tilgjengelig i 11.5° og 13°, veiledende pris er 2.695,-.

 

 

     

 

 

 

Adams Fast 12

Med TaylorMades nylige oppkjøp knyttes det litt spenning rundt fremtiden til Adams. Vi legger bekymringene til side og nyter det gode utstyret de tilbyr. Fast 12 er siste tilskudd til Speedline familien. Ganske sprekt utseende, fine farger men med noe utradisjonelt design på toppen av hodet. Adams har alltid tatt damegolfere seriøst og har mange trofaste fans i utlandet. Gjennom å tilby Fast 12 i tre typer loft viser de også at de vil gi damene valgmuligheter på linje med herrene. Grafalloy skaftet matcher utseendet på hodet, absolutt en trend vi ser hos flere av merkene.

 

Fast 12 er tilgjengelig i 10°, 12° og HL, veiledende pris er 2.695,-.

 

 

               

 

 

 

Callaway Razr Fit

Callaways nye monsterdriver har høstet enormt god kritikk. Det er ingen grunn til å tro at damedriveren ikke lever opp til det. Denne vil nok passe for de aller fleste, det er et tilgivende hode som også kan justeres etter behov. Callaway er sammen med TaylorMade de eneste som ikke gir damedriveren noe som helst særpreg med farger og mønster. Fokus er selvsagt på prestasjoner, så dette er ikke noe vi skal henge oss opp i. Gir produsenten damedriveren litt særpreg så er det veldig positivt, gjør de det ikke så er ikke det noe som trekker ned. Litt dårlig utvalg med kun en type loft, men siden hodet kan justeres så vil også loft variere.

 

Razr Fit er tilgjengelig i 11.5°, veiledende pris er 3.395,-.

 

 

          

 

 

Callaway Razr X Black

Tøft utseende, det er absolutt ikke noe feminint preg her. En driver som viser at man mener alvor. Razr X Black er ikke justerbar men kommer til gjengjeld i tre typer loft. Versjonen med 10.5° har faktisk nøytralt hode, noe jeg vil si er et tegn på at dette er et valg for bedre spillere. De to versjonene med høyere loft har lukket hode og vil passe for de fleste spillere. Skryt til Callaway for å ha godt utvalg i en driver som sikkert vil lokke til seg seriøse spillere.

 

Razr X Black er tilgjengelig i 10.5°, 11.5° og 13.5°, veiledende pris er 2.495,-.

 

 

        

 

 

Merk at Ping og Cleveland ikke har nye damemodeller i 2012.