Marita Engzelius er virkelig i siget om dagen. Etter sin andre klarte cut på rad i Symetra Tour og delt 6. plass i helgen, hennes beste plassering som proff, befinner hun seg nå i Alabama hvor hun skal spille karrierens første LPGA-turnering.

 

Les også: Tre slag unna seier, LPGA-debut neste!

 

Mobile Bay LPGA Classic er uten Suzann Pettersen og flere av de aller største stjernene i feltet, men Oslo-jenta får likevel nok av store navn å bryne seg på: Stacy Lewis, Michelle Wie, Azahara Munoz, Sandra Gal, Jiyai Shin og Beatriz Recari er blant spillerne som stiller til start.

 

– Jeg gleder meg veldig til min første LPGA-turnering denne uken! Jeg er på plass i Mobile, og skal ut på banen i dag. Dette blir kjempegøy, sier 25-åringen til Norsk Golf, som ikke virker nevneverdig preget av nerver før sin største turnering så langt i karrieren.

 

Onsdag hadde Marita sin siste treningsøkt før det hele braker løs.

 

– Veldig spesielt å tenke på at jeg skal leve ut drømmen min imorgen. Dette er et stort øyeblikk for meg, og jeg er veldig takknemlig for at flere av mine familiemedlemmer er her for å dele dette øyeblikket med meg, skriver hun på sin Facebook-profil.

 

Se video: Golfskolen: Se svingen til Marita!

 

Engzelius lanserer i disse dager et samarbeid med Oslo Golffklubb i jakten på sponsormidler for å få finansiert videre proffsatsing. Ved å bli medlem av «Team Engzelius», hvor man kan velge mellom tre ulike medlemskap, støtter man Maritas forsøk på å få dekket utgifter i forbindelse med trening og turneringer verden over.

 

– Marita har et realistisk mål om å få finansiert sin proffsatsing gjennom sponsormidler innen 1-3 år, men trenger din hjelp frem til da, skriver Oslo Golfklubb på sin hjemmeside.

 

Les mer om medlemskapet her

 

Engzelius er ikke den første som går kreativt til verks i den vanskelige jakten på sponsorkroner. Etter hva vi vet var Joakim Mikkelsen først ute med sin «Birdie & Eagle Club». Siden da har blant annet Anders Engell og Anders Kristiansen fulgt opp med lignende tiltak.

 

 

Golfskolen: Bli kjent med Marita