Neste år kan det bli mange nordmenn på de største turneringene i Europa. Espen Kofstad er allerede klar for Europatouren etter dominansen på Challengetouren i høst. Tidligere denne helgen holdt Knut Børsheim liv i håpet om fortsatt Europatour-deltagelse etter omspill lørdag ettermiddag.
 
Nå har Cecilie Lundgreen sikret LET-kortet for neste sesong fra LET Access-touren. Hun får dermed muligheten til å måle krefter med de største stjernene i 2013-sesongen, deriblant Marianne Skarpnord.
 

– Dette er nesten ikke til å tro. Jeg har valgt å spille noen turneringer på Let Access Series, som er serien under Ladies European Tour. Her har jeg spilt bra og hadde en sjanse på å sikre kortet foran denne siste turneringen i Spania. Trodde jeg hadde tapt tredjeplassen med ett fattig slag etter turneringen, forteller Lundgreen i et intervju med sa.no.

– Det viste seg at de regnet snitt for antall turneringer og inntjente penger. Dermed ble det tredjeplass, og jeg har sikret meg spill på øverste hylle i 2013, fortsetter Lundgreen overfor SA.

 

Etter to bogeys på de to siste hullene var Cecilie sikker på at kortet forsvant.

– Jeg var sikker på at jeg ikke klarte det og reiste med en gang fra turneringer. Fikk telefon i bilen at jeg måtte komme tilbake og hente kortet. Turen tilbake ble lett skal jeg si deg, sier en svært lykkelig Lundgreen til SA.

Dermed var 15. plassen i  Valencia i helgens Banesto Tour akkurat nok for sarpingen. 
 
Borregaard-spilleren deltok på relativt få turneringer denne sesongen i forhold til konkurrentene, men to seire og ellers stabilt gode resultater har bidratt til at hun nå får spille med de beste til neste år. 
 
Her kan du se sammenlagt-resultatene fra LET Access Series.