Forutsetningene for forrige ukes flaggskip-turnering på Europatouren var klare. Skulle Luke Donald klare å vinne, slik han nesten klarte helgen før i Volvo World Match Play Championship, så ville han overta førsteplassen på verdensrankingen fra Lee Westwood. Og Donald viste ingen tegn til formsvikt. Allerede i første runde parkerte han resten av startfeltet med sin kanskje beste runde noensinne, sju under par under vanskelige spilleforhold på Wentworth, og han var på det tidspunktet hele åtte slag foran Westwood.

Omspill
Men Donald klarte ikke å holde trykket oppe, og i løpet av helgen spiste Westy seg nærmere og nærmere og til slutt også forbi. Men Donald ga seg ikke, og en sen birdie på back nine søndag ettermiddag betydde at verdens beste og nest beste spiller måtte ut i omspill.

Og der trakk Donald det lengste strået.

Dermed kunne han stikke av med 5,8 millioner kroner og ikke minst – førsteplassen på verdensrankingen – etter at han har vært svært nære flere ganger tidligere i sesongen.

– Forhåpentligvis blir det mange flere seire, men denne er spesiell. Det er en utrolig bedrift, og noe jeg er veldig stolt av. Dette er noe du alltid drømmer om, å vinne i et av de beste startfeltene vi har, sa Donald etter triumfen.

Med seieren har Donald definitivt satt kritikerne sine på plass. Donald har tidligere, av noen, blitt sett på som en spiller som aldri helt klarer å ta steget opp i vinnersirkelen når det drar seg til, og i hvert fall ikke i slagturneringer. Sist uke var sju av verdens ni høyest rankede golfspillere på start, alle fire nåværende majorvinnere var der, og hele det vinnende Ryder Cup-laget – med unntak av skadde Padraig Harrington – forsøkte å vinne.

27 millioner
Men det var Donald som vant. For andre gang denne sesongen. Han har også ni topp ti-plasseringer på rad. Totalt har han spilt inn nesten 27 millioner kroner i år, og han leder Race to Dubai samtidig som han ligger på andreplass på FedExCup-listen i USA.

Simon Dyson endte på tredjeplass i BMW PGA Championship, mens Marcus Fraser, Shane Lowry og Raphael Jacquelin delte fjerdeplassen.

En av de store overraskelsene i turneringen var Colin Montgomerie, som noterte seg for sin første topp ti-plassering på mange år. Han ble nummer sju sammen med Matteo Manassero, Jamie Donaldson, Peter Whiteford, David Horsey og Johan Edfors.

Kilde: golf365.com