Det drar seg til på college

Årets collegesesong nærmer seg slutten. Denne uken fortsetter de norske spillerne sine Regionals-kvalifiseringer, mens Alex Søbstad spiller NCAA Division II Championship.

De norske collegegolferne har de siste ukene vært i aksjon i Regionals-kvalifiseringene, der de fem beste lagene- og individuelle utøverne fra hver region kvalifiserer seg til sesongfinalen NCAA Championship.

I helgen spilte Tonje Daffinrud (Denver), Rachel Raastad (TCU) og Marita Engzelius NCAA DI Women’s West Regional i Colorado, men dessverre avanserte ingen av dem til NCAA Championship. Engzelius endte høyest plassert av de tre på 26. plass med runder på 74, 74 og 73 slag. For Tulsa ble det 13. plass i lagkonkurransen. Plassen bak endte Rachel Raastads TCU, med Raastad på 36. plass i den individuelle konkurransen. Tonje Daffinrud fikk det ikke til å stemme, og havnet nede på 72. plass, med Denver på en skuffende 19. plass.

Heller ikke for Marit Bjerke og Augusta State ble det avansement i NCAA DI Womens East Regional. Bjerke endte langt bak på 108. plass, med Augusta State på 20. plass i lagkonkurransen.

Resultater West Regional

Resultater East Regional

Joakim Mikkelsen er nå offisielt ferdig som Baylor-student, men har fortsatt NCAA Ann Arbor Regional, og forhåpentligvis NCAA Championship igjen på sitt turneringsprogram.

Det har de siste månedene vært stor usikkerhet knyttet til hva som skjer med Mikkelsen når han nå snart begynner sin karriere som proff, men i ukens blogginnlegg på norskgolf.no skriver han at bitene sakte men sikkert faller på plass.

Turneringen i Michigan blir Mikkelsen og Baylors andre på Ann Arbor-banen denne sesongen. Da endte Mikkelsen på 10. plass, mens Baylor landet på andreplass i lagkonkurransen. Denne uken er de seedet som det 5. beste laget.

– Jeg liker trekningen. Av alle Regionals-banene, er Ann Arbor den eneste vi har spilt tidligere denne sesongen. Vi spilte veldig bra der på høsten, og banen passer oss bra, sier lagets trener Greg Priest til universitetets hjemmeside.

Formsterke Mikkelsen går inn i turneringen som en av favorittene. Nylig vant han storturneringen Big 12 Championship, og drammenseren bør dermed være full av selvtillit før turneringen som spilles fra torsdag til lørdag.

– Vi bør ha en veldig god sjanse til å kvalifisere oss for collegegolfens store finale, og jeg akter å gjøre mitt aller beste for å forlenge Baylorkarrieren med ytterligere et par uker, skriver Mikkelsen i sin blogg.

Baylor har ennå ikke offentliggjort laguttaket, men vi regner med at også Mikkel Bjerch-Andresen blir tatt ut til troppen.

Trekning

Full av selvtillit bør også Alexander Søbstad være. Med tredjeplass i forrige ukes Regionals-turnering, avanserte CSU-Monterey Bay-spilleren til NCAA Division II Championship på Cardinal Club i Kentucky. Laget hans klarte ikke å kvalifisere seg til turneringen, men Søbstad deltar som individuell utøver. Turneringen spilles fra tirsdag til lørdag.

Startfelt

I øvrige Regionals-kvalifiseringer, tar Anders Engell (St. Mary’s College) sikte på å fortsette sin fantastiske form i NCAA Southwest Regional i Oklahoma 17-19 mai. Oslo-gutten har notert seg for en rekke pallplasseringer på tampen av sesongen, og vært et av de virkelige norske lyspunktene på den norske college-arenaen i vår. Han er også den norske collegespilleren med lavest gjennomsnittscore i 2012.

Vilhelm Bogstrand skal forsøke å forsvare fjorårsseieren i NAIA National i Salem, Oregon. Denne turneringen slår ikke i gang før 22. mai.