Utstyrsbransjen sliter. Det er dårlige tall og oppsigelser. Køller har holdbarhetsdato på noen få måneder i butikkhyllene. I dette til tider kaotiske markedet vokser det fram små produsenter med eksotiske produkter. Italienske Bputters prøver seg på et marked dominert av amerikanske navn. Og de ser ut til å klare seg veldig bra så langt.

 

Antonio Biagioli er mannen som har full kontroll med alt fra ide til ferdig produkt.

 

– Jeg tror helt og fullt at alt innen golfbransjen springer ut fra følelser, kjærlighet og et ønske om å fortelle en historie. Det er i denne ånden jeg har tatt fatt på dette som er en intensiv og kompleks oppgave.

 

 

 

 

– Jeg har alltid hatt stor interesse for puttere på grunn av deres fasong, materiale og mest av alt den intime måten den brukes på. De siste årene har jeg jobbet i bilindustrien og har erfaring med mekaniske prosesser og materialer. Så ville jeg overføre dette til golfen som jeg elsker. Det begynte med enkle utkast der jeg prøvde å få ut mitt perspektiv på hvordan putteren skal være. Jeg hadde mange ideer og var litt for ivrig til å få dem ut. Derfor ble det en del feil i både fasong og finish. Til slutt endte jeg opp med fire modeller fordi jeg mener golfere skal få valg når det kommer til fasong, vekt og følelse. De fire modellene har fått navn etter følelsen jeg får når jeg bruker dem.

 

 

 

 

Bputters er laget av italiensk rustfritt stål eller karbonstål. Med full kontroll på hele prosessen kan kunden påvirke alle tekniske detaljer. Tilgjengelige modeller er Hammer, Panther, Coyote og Space. Prisen starter på €319. Atså ingen rimelig affære men samlere og spesielt interesserte vil nok kjenne igjen prisnivået fra lignende merker. Bputters lager også tilbehør og headcovere. Vi har snart en Bputter på vei til oss. Kari Lajosi, som vi omtalte tidligere i sommer, er allerede på plass hos oss. Test kommer i Norsk Golf.