Den italienske landslagsspilleren ble til slutt for sterk på hjemmebane på Castelgandolfo Country Club i finalen av Italian International Ladies Championship.


Maratonfinalen ble spilt over 36 hull, og etter halvspilt finale var Hüllert tre ned. Bærums-jenta slet med å gi seg selv birdiemuligheter, og selv om hennes store styrke vanligvis er fra tee til green traff hun kun fire av 18 greener på formiddagen onsdag. 


Dessverre ble skadene som ble gjort på formiddagen for store til å rette opp, og til slutt ble det tap 5&4.


– De missede greenene under den første runden ble dessverre for kostbare i dag. Hun spilte seg betydelig opp under den andre runden, men kom aldri nærmere enn to ned. Synes Olivia uansett står for en fantastisk prestasjon, ikke bare spillmessig, men også mentalt og hvordan hun klarte å snu sitt spill fra kvalet, og levere virkelig bra golf de siste dagene, oppdaterer landslagstrener Jonas Lilja fra sidelinjen.


Nå venter en litt annerledes 17. mai-feiring.


– Det har vært mye golf denne uken med 150 spilte hull. 17. mai feires på flyplassen i Roma!, sier han.


– – – – – – – – 

 

Fra tidligere

Olivia Hüllert kjenner lukten av gull. Denne uken har hun spilt seg helt til finalen i Italian International Ladies Championship.

Bærums-golferen er virkelig i ferd med å sette spor etter seg i denne ukens turnering på Castelgandolfo Country Club i utkanten av Roma. Den prestisjetunge turneringen er inne i sitt 84. år, og med 182 spillere i startfeltet i starten av uken gjenstår nå kun to spillere: Olivia Hüllert og hjemmebanespiller Laura Lonardi.

 

Turneringen slo i gang lørdag, med kvalifiseringsrunder over helgen der de 16 beste gikk videre til matchspillet. Her spilte både Hüllert og Maria Tønnessen seg videre, etter å ha plassert seg på henholdsvis 11. og 12. plass. Larviksjenta Mariell Bruun, som endte på andreplass i årets første Norgescup på Solastranden, landet på 25. plass, og måtte dermed pakke sakene tidlig.

 

Kun Hüllert klarte å ta seg videre fra åttedelsfinalen, da Tullia Calzavara ble for sterk for Tønnessen med seier to opp. I kvartfinalen gjenstod Hüllert og syv italienere. Hüllert knuste Allesandra Braida 4&3 i kvartfinalen tirsdag formiddag, og imponerte også senere på dagen ved å slå Chiara Brizzolari 3&1. 

 

Det er ikke noe livescore til ukens turnering, men rapporter fra Italia sier at Olivia vant semifinalen etter mye bra spill. Hun gjorde tre birdies, tre bogeys og resten par. Etter ni var hun tre opp, men tapte raskt to hull igjen. Hun klarte imidlertid å reise seg igjen, og med seier på det 15. gikk hun to opp. Olivia avsluttet så på samme måte som hun startet dagen, med en seksmetersputt for birdie.

 

Dermed venter nå en spennende finale mot Laura Lonardi. Landslagstrener Jonas Lilja har latt seg imponere av Hüllerts spill de siste dagene.

 

–  I dag har hun møtt to landslagsspillere, og Olivias spill har forbedret seg vesentlig fra kvalet. Imorgen møter hun en italieneren som representerte Italia i storturneringen The Spirit i fjor, sier Lilja som går caddie denne uken. 


Finalen går over 36 hull. Norsk Golf kommer tilbake med mer.