Banen på Bogstad viste seg fra sin beste side på Olsok-søndagen, med sol og behagelig temperatur både for publikum og spillere, som til gjengjeld leverte mye glitrende golf. 

Hjemmebanespiller Marita Engzelius fortsatte det gode spillet fra de tre foregående rundene og gikk i dag bare ett slag – 69 –  over  banerekorden som hun satte torsdag og tangerte fredag. Hun endte på – 13 totalt , fire slag foran Tonje Daffinrud, Vestfold GK som også har spilt godt og jevnt, 69 – 70 -70 -70. 

– Jeg har det fantastisk, strålte den nybakte norgesmesteren,  og takket også Tonje for spillet gjennom disse fire dagene. – Det er ekstra flott at vi begge – for første gang samtidig – har gått alle rundene under par, sa Marita etter at kongepokal, medalje og vandretrofé var mottatt. 

Nicoline Skaug, også Oslo GK, kapret bronsemedaljen foran Marthe Wold, Stavanger GK og Nina Jordal Offenberg, Asker GK som alle tre endte på +8. Nicoline spilte best av de tre idag – 73 slag – og fikk dermed 3. plass.

 

Spenning til siste hull

I herreklassen var det imidlertid ikke gitt hvem som skulle ta mesterskapstittelen. Ved runding hadde Martin Urstein Dahl, Nordhaug GK spilt seg opp til samme score som Trondheims-spilleren.

– Begge to klønet litt på backnine – vi fikk det ikke helt til å stemme noen av oss, og da ble det jo veldig spennende, sa Elias da seieren var trygt i havn. 

Martin startet med en birdie på hull 10, men på 12 og 13 ble det to bogeyer på rad. Så to par før hull 16, der det ble nok en bogey, og Nordhaugspilleren ble liggende et slag bak Elias Bertheussen. 

I ballen foran disse gutta spilte Kristoffer Ventura fra Moss&Rygge GK stødig golf, og etter hull 16 lå han likt med Martin Urstein Dahl. Men Ventura gjorde bogey på hull 17 og par på hull 18 og endte med en totalscore på -5.

Elias spilte par på både hull 16 og 17, og beholdt sitt ett-slagsledelse før siste hull. Begge spilte seg fint inn på to slag, Elias havnet i bakkant av green,og det var ikke gitt at ballen skulle gå rett i koppen. Martin lå bedre til, og publikum begynte å fornemme et mulig omspill. 

Men det ville ikke trønderen ha noe av. Han satte resolutt putten i fart retning hullet: – Da den hadde en meter igjen så jeg at den ville treffe, sa han etterpå. Og da var resultatet gitt: Elias Bertheussen,  Norgesmester, to slag foran Martin Urstein Dahl, 2. plass, ett slag foran Kristoffer Ventura på 3. plass.

Sistemann i lederballen, Lars Michelsen fra Losby hadde ikke helt dagen, men delte 4. plassen  på -2 med Petter Mikalsen fra Stavanger GK. 

 

Les også Spennende finaler i vente

 

Challengtour neste

Det er noen år siden Elias Bertheussen har spilt NM, stort sett har det kollidert med andre turneringer. – Men det har vært morsomt å spille her på Bogstad, med så fantastiske forhold, sa norgesmesteren. 

Neste uke setter han kursen mot Finland for å spille Challengetour, før det blir Norwegian Challenge på hjemmebane på Byneset. 

 

Ros som fortjent

– Oslo GK har i samarbeid med Toppgolf stått for et strålende Norgesmesterskap, og de har også vist at banen takler alle værforhold – godt at det ble regn i går, sa golfpresident Finn H. Andreassen under premieseremonien. 

Den nye styrelederen i Oslo GK, Jan Aaset kunne også opplyse at overskuddet av arrangementet, som er i størrelsesorden 100 000 kroner, i sin helhet skal gå til juniorsatsingen i Oslo GK.