O´Hair klarte søndag det han aldri hadde trodd var mulig – å snu hans dårligste golf-uke i karrieren på kun fire dager. Etter å ha misset cuten i The Open forrige uke med et nødskrik, spilte O´Hair Pro-Am på onsdag før Canadian Open skulle slå i gang. Og spillet hans var «helt forferdelig» i følge ham selv. Fire dager senere står utrolig nok som turneringens seiersherre. 

 

Seieren satt langt inne, og O´Hair måtte ut i omspill med landsmannen Kris Blank for å avgjøre konkurransen. Men avslutningen var langt fra stilfull. O´Hair tappet inn sin putt for bogey på det første omspillshullet, før Blank misset sin bogeyputt på en halvannen meter for å forlenge matchen.

 

Dette var hans fjerde seier på PGA-touren, men hans første siden 2009 og hans første topp 15-plassering i en sesong der han har misset cuten på 10 av 17 forsøk.

 

Nå er amerikaneren på 43. plass på FedEx Cup-rankingen, og med kun fem uker igjen til The Barclays har han etter alt å dømme sikret seg en plass i sluttspillet.

 

– Onsdag kveld var det verste øyeblikket mitt i løpet av hele sesongen. Jeg var helt fortapt. Å sitte her nå gjør at jeg virkelig verdsetter denne seieren, sa han i pressekonferansen etter at seieren var et faktum.

 

På ett år har 29-åringen sparket to av sine nærmeste medhjelpere, de to canadierne Sean Foley (svingtrener til bl.a. Tiger Woods og Hunter Mahan) og caddy Brennan Little. Og O´Hair ser ironien at han nå står på toppen av pallen igjen.

 

– Det er ironisk at jeg sitter her nå etter onsdagen og hvordan jeg følte meg da. Å holde dette trofeét er helt utrolig.

 

Han sier at de lave forventingene han hadde til seg selv torsdag kan ha vært en av nøklene til seieren.

 

– Jeg tenkte for meg selv, «vet du hva, nå skal jeg bare gå ut der og la det gå som det går».

Det så ut til å fungere greit.

 

Høydepunkter

 

 

 

 

 

 

Kilde: pgatour.com