Kristianstad Åhus Ladies Open markerte startskuddet på årets Nordea Tour-sesong, og Cecilie Lundgreen fortsatte der hun slapp fra fjoråret – i seierskamp før siste runde. Lundgreen leverte en av hennes beste sesonger i karrieren i 2011, og var flere ganger med å kjempet om seieren. Likevel har hun aldri fått hull på seiersbyllen.

 

Det gjorde hun omsider noe med lørdag.

 

I kraftig vind holdt en avslutningsrunde på 77 slag (+5) til en seier med ett slag på franske Marion Ricordeau. Lundgreen startet dagen på andreplass, men klatret raskt opp i tet med stabil par-golf i de tøffe forholdene. Før de siste ni hadde hun bygget seg opp en solid ledelse, men så begynte nervene å krype inn.

 

Med fire bogeys og en dobbelbogey på de siste ni ble det helt åpent igjen, og Lundgreen var avhengig av et par på det avsluttende par 5-hullet for å dra i land seieren. Det klarte hun.

 

– Jeg ble nervøs mot slutten. Jeg visste ikke hvordan jeg lå an, og jeg så ingen resultattavler på de siste nå. Da jeg slo i den siste putten visste jeg ikke om jeg hadde vunnet, fortalte en rørt Lundgreen til golf.se etter runden.

 

Med seieren kunne hun innkassere en sjekk på 6000 euro, drøye 45 000 kroner. Neste turnering på Nordea Tour-programmer slår i gang allerede neste uke på Ljungbyheds GK i Sverige. Ljungbyhed Park PGA Ladies Open spilles fra 16. til 18. mai.

 

 

– – – – – – – 

 

Runde 2

Cecilie Lundgreen klatret opp til andreplass i andrerunden av Nordea Tour/Let Access-turneringen Kristianstad Åhus Ladies Open.

 

Borregaard-spilleren vartet opp med en 71-runde (-1), dagens nest beste score på Kristianstad GK for å gå til en over par sammenlagt og bare slaget bak lederen Melodie Bourdy (Frankrike). Dermed blir det lederball på Lundgreen i morgendagens avslutningsrunde av det som er årets første turnering på kvinnenes Nordea Tour.

 

Lundgreen gjorde tre birdies, to bogeys og resten par på sin runde, og klatret med det 19 plasser opp resultattavlen. Skulle hun gå helt til topps vil det i så fall bli hennes første seier på Nordea-touren. 

 

Borregaard-spilleren imponerte i fjorårssesongen med en rekke pallplasseringer, og var flere ganger i ledelsen før den siste runden. Likevel ble det ingen seiere. Forhåpentligvis kan hun bryte nye barrierer lørdag.

 

Lene Krog klarte cuten med et nødskrik. Med en andrerunde på 76 slag ligger hun på delt 30. plass, ti over par og slaget foran cutstreken.

– – – – – – –

Runde 1

Cecilie Lundgreen og Lene Krog er i gang med Kristianstad Åhus Ladies Open.

 

Turneringen er en del av Nordea- og LET Access Tour, som fungerer som kvalifiseringstour til damenes Europa-tour. Etter den første av totalt tre runder, er Cecilie Lundgreen best i gang av de norske jentene.

 

Borregaard-spilleren deler 20. plassen på to over par, etter å ha gjort to birdies, fem bogeys og resten par. Etter 13 hull var hun en under par for dagen, men med tre kjappe bogeys i innspurten falt hun tilbake. Det er dog jevnt i toppen, og hun har kun tre slag opp til en topp ti-plassering. Russeren Anastasia Kostina leder turneringen på tre under par.

 

Beveger man seg tre slag andre vei på leaderboardet, befinner Lene Krog seg på 61. plass. To birdies hjalp lite med seks bogeys og en dobbelbogey på scorekortet.