Anders Borger Kristiansen startet den andre og avsluttende runden i delt ledelse med Sverre Østervold Marcelius, Tobias Gressum Pettersen og Markus Faye Leandersson, men tronet helt alene på toppen av leaderboardet da søndagen var omme.

 

Med en avslutningsrunde på 61 slag, fire under par og tre slag bedre enn åpningsrunden, vant han til slutt med ett slag på Leandersson, som han var i delt ledelse med da bare noen hull gjenstod.

 

Kristiansen hadde en langt fra optimal start på dagen med to bogeys på de tre første hullene, men kjempet seg flott inn med seks birdies og resten par i innspurten. Desto mer imponerende er det at fem av birdiene kom på de siste åtte hullene. Dermed kunne den doble juniorverdensmesteren juble for sin første seier siden han tidligere i år gjorde sitt comeback fra ryggskaden som holdt ham på sidelinjen i et par sesonger. Og hva passer bedre enn å avgjøre det hele på sin egen hjemmebane?

 

Nå setter sarpingen kursen for Belgia, og Telenet Trophy på Challenge-touren. Turneringen spilles fra 24. – 27. mai.

 

I dameklassen var det til slutt Larviks-jenta Mariell Bruun som trakk det lengste strået. Da bare noen hull gjenstod var hun i delt ledelse med lederen fra første runde, Stine Pettersen, og Charlotte Andresen. Bruun sine seks avsluttende par viste seg å være akkurat nok, etter at hun hadde startet dagen med tre birdies, tre bogeys og seks par. Med +4 totalt vant hun med ett slag på Pettersen, og hun har dermed åpnet Norgescup-sesongen med en andreplass og en seier.

 

Neste turnering på Norgescup-programmet slår i gang 9. juni, på Nøtterøy Golfklubb i Vestfold.

 

Resultater

– – – – – – – –

Fra lørdagen

Stine Pettersen fortsetter å dominere i Norgescup. I herreklassen deler fire spillere ledesen på Borregaard. Blant dem er hjemmebanespiller Anders Kristiansen.

 

Turen har denne uken gått til Sagaskipet, Borregaard GK, og etter første runde er ikke overraskende fjorårsvinneren av Norgescup Order of Merit, og også forrige turnering på Solastranden, Stine Pettersen (Moss & Rygge) oppe i føringen igjen.

 

Med en åpningsrunde på par (65), bestående av fem birdies og like mange bogeys, leder hun med tre slag på Maria Tønnessen (Grimstad) og Charlotte Andresen (Drøbak). Ytterlige ett slag bak deler Mariell Bruun, Veslemøy Kontorp Heramb og Vilde Eriksen fjerdeklassen.

 

I herreklassen er det mye jevnere, og med fire spillere i delt ledelse er det duket for en thrilleravslutning. I tillegg til at Sverre Østervold Marcelius (Bjørnefjorden), Anders Borger Kristiansen (Borregaard), Markus Faye Leandersson (Oslo) og Tobias Gressum Pettersen (Borregaard) deler ledelsen på en under par, er det også veldig jevnt bak dem. Hele 18 spillere ligger fem slag eller færre bak kvartetten på toppen av leaderboardet.