Fin 8. plass i Tyskland

En runde på fire under par sikret Vetle Marøy en 8. plass i det åpne tyske mesterskapet på Golf Club St. Leon-Rot.

– Vetle spilte stødig og godt. Han gjorde få feil og fikk en meget god runde. Han er nå veldig stabil og har hatt en  fin utvikling, skriver Tore Mikalsen i en tekstmelding til Norsk Golf.

16-åringen Andreas Halvorsen spilte på par idag, og hevet seg til en 27. plass.

–  En god runde  på denne vanskelige banen. Andreas har også hatt fin utvikling, sier  Tore Mikalsen.

Vinneren ble ikke uventet hjemmebanespilleren Dominic Foos, som idag gikk på par og totalt -14. Foos, som bare er 14 år, satte ny banerekord med utrolige 64 slag i turneringens andre runde lørdag. I dagens runde var det bare tsjekkiske Vitek Novak som spilte bedre enn Vetle Marøy.

– Alt i alt en godkjent innsats av de norske, konkluderer Tore Mikalsen. Laget bestående av Vetle, Andreas Halvorsen og Petter Mikalsen oppnådde 6. plass i nasjonskampen, som ble vunnet av Tyskland.

I jentenes turnering vant Karolin Lampert, Tyskland med -12.

To av de norske gutta, Vetle Marøy og Andreas Halvorsen er klare for finalerunde i German Boys Open. Petter Mikalsen, Stine Pettersen og Maria Tønnesen greide ikke cuten.

Andreas Halvorsen spilte seg hele 29 plasser opp i andre runde German Boys Open i dag.  Vetle Marøy gikk på par og ligger dermed på en 23 plass. Petter Mikalsen hadde ikke dagen, fire dobbeltboogier gjorde at han rykket ned til en 73 plass idag. Cuten gikk ved 40 plass.

– To av gutta er godt fornøyd og klare for morgendagen. De har trent godt etter runden og er offensive, sier Tore Mikalsen til Norsk Golf. Mikalsen følger både gutta og jentene denne helgen.

Det er et stykke opp til toppen. Dominic Foos som hører hjemme på Golf Club St. Leon-Rot ved Heidelberg i Tyskland, ligger suverent i ledelsen på -14 etter to runder, fulgt av sin landsmann Alexander Matlary på -8.

Jentene er ferdige etter varierende spill.  Maria Tønnesen gikk +2 idag og rykket ned til 40 plass. Stine Pettersen gikk +3, og endte på en 50 plass.

– Nivået er høyt blant Europas jenter, og det var et stykke opp, sier Tore Mikalsen: – Men det er bare å trene mer med bedre kvalitet,  det er for få jenter i Norge, sammenlignet med andre land for å få frem toppene.

Tyske Karolin Lampert ligger på -12, og hele 16 jenter har gått runder under par sammenlagt.

Runde 1:

Vetle Marøy, Petter Mikalsen, Andreas Halvorsen, Stine Pettersen og Maria Tønnessen er denne helgen i aksjon i German Boys- og Girls Open i Tyskland.

Turneringene spilles over tre slagspillsrunder på Golf Club St. Leon-Rot ved Heidelberg i Tyskland. I gutteklassen er det formsterke Vetle Marøy og Peter Mikalsen som har kommet best i gang med åpningsrunder på en under par. Det gir dem delt 15. plass så langt, fem slag bak lederen og hjemmebanespiller Dominic Foos. Andreas Halvorsen ligger fem slag bak den norske duoen, etter å ha bokført en 76-runde. Det holder kun til en foreløpig 63. plass.

Det blir spennende å se hva Marøy og Mikalsen kan varte opp med de kommende dagene. Vi minner om at det var nettopp de to som spilte seg helt til finalen i French International Boys Championship i april, der Marøy til slutt gikk seirende ut av duellen.

De to har også åpnet sesongen bra i lokale trakter. Marøy leder Titleist Tours Order of Merit etter 7. plassen på Sola 5. mai og seieren på Meland to uker senere, mens Mikalsen er plassen bak ham med seier på Sola og 8. plass på Meland.

I jenteklassen har Maria Tønnessen og Stine Pettersen henholdsvis ni og 11 slag opp til lederen Emma Nilsson fra Sverige.Tønnessen ligger best plassert av de to på 38. plass, tre over par.

Stine Pettersen har hatt en solid start på sesongen hjemme i Norge med en seier og en andreplass i årets to første Norgescup-turneringer, samt to andreplasser på Titleist Tour, men befinner seg nede på 49. plass etter åpningsrunden i Tyskland.