Det er ikke ofte Tutta er hjemme i Norge, men når hun først er det legges det merke til. I helgen var Suzann i Irland hvor hun vant på det som blir arenaen for neste måneds Solheim Cup, og mandag og tirsdag ble norgesfinalen av Suzann Junior Challenge spilt på Oslo Golfklubb – med store mengder publikum og presse til stede. Og hovedpersonen selv synes det er godt å komme hjem innimellom.

– Det er veldig deilig å være hjemme, men det blir ikke så mange ganger i året. Totalt blir det vel seks uker i året, og da er halvparten av tiden i desember, sier Suzann til Norsk Golf.

Under klar himmel og strålende sol har Oslo Golfklubb virkelig vist seg som en av landets beste baner denne uka, og forholdene var optimale for de mange håpefulle juniorene. Suzann Junior Challenge har etterhvert blitt en stor turnering, og Tutta synes det er gøy å kunne gi litt tilbake til norsk golfsport.

– NGF har gjort en fantastisk jobb med dette arrangementet. Det er fint å kunne gi noe tilbake tilbake, og jeg ønsker at denne turneringen skal være noe de unge kan strekke seg etter hver sesong, og at den står som et høydepunkt i løpet av året deres, sier Suzann.

Turneringen ble i sin tid startet opp på hennes eget initiativ, og Tutta forteller at hun liker å ha en egen turnering der hun får gjennomført sine egne ideér. Og hun har ambisjoner om at konkurransen skal bli enda større i fremtiden.

– Jeg ønsker å utviklet konseptet videre på en eller annen måte, og gjøre det enda større. Det hadde for eksempel vært gøy å trekke inn spillere fra andre land, så vi får se hva som skjer fremover, sier hun.

Og kanskje var det noen av fremtidens stjerner vi fikk se på Oslo Golfklubb denne uken. Til slutt var det Marthe Wold (Stavanger) og Kristian Krogh Johannessen (Drammen) som stakk av med seieren i den eldste klassen, mens hjemmebanespiller Aleksander Øverli og Renate Hjelle Grimstad (Bergen) vant de yngre klassene. 

Fem slag bak Wold i klasse 1 endte Sara Sætre (Bærum) på andreplass, mens Kristin Simonsen (Meland), Sofie Huseby (Oslo) og Julie Nordin (Stavanger) delte tredjeplassen. Andreas Halvorsen (Larvik) og Daniel Øverås (Ålesund) tok andre-og tredjeplassen i guttenes klasse 1. Kristoffer Reian og Henrik Ditlev-Simonsen Skogseth tok 2.- og 3. plassen i klasse 2 hos gutta, mens Sandra Nordaas (Drøbak) og Celine Borge (Vestfold) kapret de samme plasseringene i jenteklassen.

Tutta er klar i sin sak på hva som skal til for at et så lite land som Norge skal kunne klare å produsere toppspillere i fremtiden.

– Rekruttering i bunn er det viktigste. Og man må finne de talentene man har og satse fullt på de – det har ikke noe å si om det gjelder en, ti eller hundre spillere.

Snart vender Suzann tilbake til USA for å fortsette sin LPGA Tour-sesong, før hun atter en gang returnerer til Europa for det hun beskriver som årets høydepunkt, Solheim Cup.

– Jeg gleder meg veldig, men USA er som alltid forhåndsfavoritter så vi kommer til å trenge all den hjelpen vi kan få fra hjemmepublikummet som forhåpentligvis vil være som en «15. kølle» i bagen. Men da smaker seieren også desto bedre om man skulle vinne, avslutter hun.