Alle bilder: Getty Images.

 

59-klubben

 

For de fleste hverdagsgolfere henger drømmen om å score lavere enn 80 slag høyt. Blant proffene er det å slå 60 som gjelder, men faktisk er det bare fire spillere har gått lavere enn 60 slag på PGA-touren. Mer utrolig er det at Annika Sörenstam er den eneste kvinnen som har gått lavere enn 60 i en offisiell LPGA-turnering.

 

 

 

Par på den vanskelige måten

 

Jeev Milka Singh avsluttet med 18 strake par da han vant Austria Open i 2008, men var frustrert over sitt eget spill etter runden. Hadde du klaget etter en bogeyfri runde som ga deg seieren i en stor turnering?

 

 

 

Maraton-omspillet

 

Cary Middlecoff og Lloyd Mangrum spilte 11 omspillshull mot hverandre i sudden death playoff i Motor City Open i 1944. Mer frustrerende enn matchen i seg selv, var at den aldri ble avgjort. Begge ble enige om å dele seieren da de innså at de begge var verdige vinnere.

 

 

 

18 majorer

 

De fleste trodde Tiger Woods skulle blåse forbi Jack Nicklaus sin majorrekord på 18 seiere, men de siste par sesongene har vist at dette ikke er så forutbestemt som først antatt. Nesten like imponerende som hans 18 triumfer er hans 48 pallplasseringer. Det sier litt om hvor god «The Golden Bear» var i majorer.

 

 

 

11 seiere på rad

 

Dette kommer aldri til å skje igjen i golf. Punktum. Byron Nelson sin utrolige rekord fra 1945 er en av de mest uslåelige rekordene uansett sport.

 

 

 

Snead scoret alderen sin

 

Med 82 seiere er Sam Snead tidenes mestvinnende på PGA-touren. Nesten like imponerende er hvor lenge han klarte å holdet det gående. Snead var 67 år gammel da han scoret alderen sin. Som 67-åring gikk han på 66 og 67 slag i Quad Cities Open.

 

 

 

Flest birdier på rad for å vinne

 

Mike Souchak viste nerver av stål og gjorde birdies på de seks siste hullene for å vinne 1956-årgangen av St. Paul Open. Bragden har ikke blitt repetert siden. Nærmest har Jack Nicklaus vært, som avsluttet med fem birdies i 1978 for å vinne Jackie Gleason Inverrary Classic.

 

 

 

Yngste som klarer cuten

 

Michelle Wie var bare 13 år gammel da hun klarte cuten i Kraft Nabisco Championship i 2003. Og ikke bare klarte hun cuten, hun hadde faktisk også muligheten til å vinne. Lydia Ko ble forøvrig den yngste vinneren av en LPGA-turnering i fjor, da hun i en alder av 15 år vant Canadian Women’s Open.

 

 

 

Norman: Tidenes «choker»?

 

Han var verdensener, og anses i dag som en av 90-tallets beste golfere. Likevel var han også ansett som en av de største «chokerne» – en som sprekker under press. Hans verste kollaps var i The Masters i 1996, da han entret søndagen med en seks slags ledelse på Nick Faldo. Norman gikk en av golfhistoriens mest berømte 78-runder, og tapte med fem slag. 

 

Selv om Norman hadde 30 topp 10-plasseringer i majorer, vant australieneren bare to av dem.

 

 

 

Høyeste score på et enkelthull

 

John Daly har brukt 18 slag på et hull i turnering, men han holder ikke rekorden. Under en Europatour-turneirng i 1978 måtte Philippe Porquier bruke hele 20 slag før han fikk ballen i hullet.

 

 

 

Laveste score på ni hull

 

Corey Pavin en gang ni hull på 26 slag. Selv om de ni hullene bare utgjorde par-34, blir ikke rekorden noe mindre imponerende når man tar i betraktning at Pavin var i midten av 40-åra da han klarte den utrolige bragden.

 

 

 

(Kilde: bleacherreport.com)