Carl Martin har gjort en kjempejobb, og i løpet av det siste året har han vel kanskje spilt mer golf enn det andre gjør på ti år, sier Jan Strømsrud, headpro i Kongsvingers GK til lokalavisa mittkongsvinger.no.

Det er sannsynligvis heller ingen underdrivelse. Carl Martin meldte seg på nybegynnerkurset til Kongsvingers GK i september i fjor høst, og takket være hjemmestudier på grunn av koronapandemien rakk han å spille vanvittige 60 18 hullsrunder (!) frem til banen stengte i midten av oktober.

Avisa beskriver Carl Martin som et stort balltalent, og som aktiv hockeyspiller var han beryktet for sitt knallharde slagskudd. Dermed har han hatt perfekte forutsetninger for å hevde seg i golf, og han trengte bare en drøy måned på å skrive seg ned fra 54 til 18,9 i handicap. 

Vanligvis tilsier en slik periode med voldsom nedskriving at utviklingen stopper litt opp, men Carl Martin hadde i stedet så vidt begynt å tråkke på gassen.

Han fortsatte å trene mye innendørs på simulator gjennom vinteren, og ifølge Mitt Kongsvinger fikk han til og med en egen nøkkel av eieren av det lokale simulatorsenteret for å kunne trene utenom ordinær åpningstid.

Da våren kom, ble han også ferdig med studiene, og Carl Martin bestemte seg for å ta sommeren fri for å få spilt mest mulig golf. Det har betydd at han ofte har spilt to runder golf om dagen, og i løpet av sesongen har han klart å skrive seg ned til 1,9 i handicap – ett år etter at han begynte å spille golf.

Høydepunktet kom i en turnering i sommer, da han gikk banen på par (72 slag) for aller første gang.

– Jeg vil gjerne bli bedre og har lyst til å se hvor langt jeg kan nå. Hittil har jeg stort sett bare deltatt i klubbkonkurranser, men til sommeren har jeg planer om å være med i andre konkurranser også, sier Carl Martin til Mitt Kongsvinger.

Kongsvinger-pro Jan Strømsrud sier det å komme seg mer ut på andre baner en hjemmeklubben blir et viktig steg i utviklingen videre for Carl Martin:

– Neste utfordring for ham nå er å få spilt baner og få erfaring fra ulike forhold og situasjoner, slik at han kan forsvare handicapet sitt, sier Strømsrud til Mitt Kongsvinger.

Selv om Carl Martins utvikling har vært oppsiktsvekkende, er den ikke unik. I 2017 skrev Svensk Golf om fotballspilleren Eric Smith som fikk 72 poeng på sin aller første golfrunde, gikk sin første runde under par en halvannen måned etter å ha spilt sin første offisielle golfrunde, og skrev seg ned fra 54 til 4,5 i handicap i løpet av en måned som golfspiller.

Les også: Fotballspiller gikk fra 54 til 4,5 i handicap – på én måned!