Tekst: Kaia Means

– Vi har bare positive erfaringer med å frakte golfbager fritt, sier Selim Ozturk i Turkish Airlines. Golfturismen øker i Tyrkia, og vi har lyst å promotere rutene våre for golfreisende, sier han.

Turkish Airlines er en av de få flyselskapene med ruter fra Norge som ikke har fulgt trenden om å spe på med ekstragebyrer. Flyselskapet tar heller ikke betalt for verken mat eller drikke (inkludert alkoholholdig drikke) på noen av rutene sine.

På nettsiden golftravelguide.com/e/airlines/ finnes en liste over 120 flyselskap med informasjon om hvor mye det koster å frakte golfbag. De aller fleste tar mellom 20 og 50 euro én vei.

Noen av de andre flyselskapene som frakter golfbag fritt er KLM, Air France, TAP Portugal, Malaysian Airlines, Czech Airlines, Emirate, South African Airways og United Airlines. British Airways betrakter golfbag som vanlig innsjekket bagasje som fraktes fritt såfremt man ikke overstiger antall frie kolli.

Noen av de mindre flyselskapene som frakter golfbag fritt er Royal Air Maroc, Air Malta, Air Mauritius og Cyprus Airways.

I en ny undersøkelse svarte 52 prosent av britiske golfere at ekstrakostnader for frakt av golfbag hadde en stor betydning for valg av reisedestinasjon for golfferien. Hele 80 prosent sa at fraktekostnader hadde noe å si for valg av destinasjon. Undersøkelsen ble besvart av 2400 lesere av magasinet Golf Monthly. Sports Marketing Surveys, Inc. presenterte resultatene på International Golf Travel Market i Belek, Tyrkia.

– For mange golfere er en ekstraavgift for bagen ganske irriterende, sier Ahmet Sahin, GM i Turkish Airlines i Nederland. Vi vet at golfere er opptatt av kvalitet, og vi vil gjerne gi dem ekstraservice, sier han. Vi flyr til 190 destinasjoner over hele verden – Bangkok, Singapore, Hong Kong, Nairobi, og mange andre.