Det ser virkelig ut til å ha løsnet for Sergio Garcia. Forrige helg tok han sin første seier på Europatouren på nesten tre år, og nå leder han på Valderrama før avslutnignsrunden av Andalucia Masters. Nå tar han sikte på sin andre hjemmebaneseier på rad.

Lørdag leverte han en runde på 67 slag (-4) og er med det en av kun fire spillere som er under par totalt. Han leder med to slag på svenske Christian Nilsson samt sin landsmann Miguel Angel Jimenez. Richie Ramsay som ledet etter to runder er tre slag bak.

Garcia tar det tilsynelatende med ro før morgendagen, selv om han nå kan ta sin andre seier på rad.

– Jeg vil ikke ta noe på forskudd. Jeg tror morgendagen kommer til å bli veldig tøff. Forhåpentligvis kan jeg fortsette med mer av det samme med de samme følelsene og den samme mentaliteten. Da vil mitt beste være godt nok, sa Garcia etter runden.

 

 

Runde 2

Med en andrerunde på 72 slag, en over banens par er Ramsay to slag foran franskmannen Gregory Havret før «moving day» lørdag. De er to av bare fire spillere som er under par for turneringen, sammen med spanjolene Sergio Garcia og Miguel Angel Jimenez. Og spesielt Garcia bør Ramsay passe seg for. Forrige uke var han knusende overlegen i Castello Masters, der hans 11 slags margin ned til andremann sikret hans første seier siden 2008. Ramsay lar seg heller beundre enn skremme.

– Å møte ett av mine idoler på en slik bane er bare en drømmesituasjon. Jeg gleder meg til å spille med Sergio, hans naturlige evne og måten han spiller golf på er slik jeg vil spille golf. Han liker å være kreativ og manipulere ballbanen – han er nok den i golf som er best til å gjøre nettopp det. Han er så god med mennesker, og folk liker å se ham fordi han er så underholdende. Vi ønsker nok alle at han vinner en major, men jeg håper han i hvertfall gir meg en sjans til å vinne denne turneringen, skrøt Ramsay av spanjolen etter runden.

Om sitt eget spill synes han at 72-runden satte hans åpningsrunde på 65 i perspektiv.

– Det var en tøff dag men det viser hvor god runden på seks under var tordsag. Jeg traff mange fairways og greener i dag, men klarte ikke å få ballen nedi hullet. Men jeg slo ballen bra, og på slutten av dagen er det viktige å ta vare på de positive tingene-

Sergio Garcia trenger en seier også denne helgen for å kvalifisere seg til neste ukes World Golf Championships-HSBC Champions i Shanghai. Spanjolen sier han vil spille aggressivt, men at banen gjør det vanskelig.

– Valderrama kan spise deg opp når som helst. Man kan aldri tro at man har denne banen under kontroll. Selv uten vind må man ta opp hele arsenalet av ulike slag du har i bagen. Det er det som gjør denne banen så bra. En golfbane trenger ikke være lang for å være vanskelig.

 

 

 

Kilde: europeantour.com