Med kun 21 påmeldte til todagers turnering finner Groruddalen GK det ikke riktig å arrangere helgens Groruddalen Open. Par 3 banen skulle egentlig vært åsted for både Østlandstour og uoffisielt par 3 NM. 

 

– Spørsmålet er om spillerne syns det er for kjedelig å spille hos oss. Jeg kan love at det er utfordrende nok selv om banen er kort. Mange gode golfere har vokst opp i klubben og tidligere turneringer har vist at det er vanskelig å beherske banen.

 

Giving sier at de nok har tapt en del spillere til monsterturneringen på Miklagard. I tillegg spilles det Titleist Tour denne helgen. Med konkurranse i turneringsprogrammet er det kanskje markedsføring og oppmerksomhet som avgjør hvordan deltakerlisten ser ut.

 

– Det er mulig vi ikke har markedsført oss godt nok. Det kan vi ta kritikk på. Samtidig har vi kontaktet dem som har spilt turneringer på Østlandstour tidligere i år og fikk kun seks nye påmeldinger.

 

Med de vanlige spillerne opptatt på andre turneringer kunne kanskje Groruddalen Open vært et alternativ for dem på nivået under. Giving hadde gjerne sett at noen av dem våget å melde seg på til det som tidligere år har fått skryt for å være et meget godt gjennomført arrangement. Vi får ikke inntrykk av at Giving er hverken sur eller bitter, bare litt undrende til at turneringen plutselig skal falle så voldsomt i status. Nå tar de involverte en frihelg før de diskuterer status for turneringen.

 

– For oss er det litt trist når vi vanligvis har hatt rundt 40 påmeldte. Det er litt vanskelig å forstå men folk gjør som de vil. Det aksepterer vi. 

 

Hakadal, Asker, Østmarka, Oslo, Haga og Mørk er det andre klubbene som er med i Østlandstour. Haga hadde 44 påmeldte, Asker 56 til sin Abacus Open mens Østmarka nylig hadde 66 på startlisten.

 

Avlysningen står ikke igjen som et spørsmål om hvorfor de beste velger Miklagard og Titleist Tour. Det er mer et spørsmål om hvorfor ikke spillerne på nivået under griper sjansen.