Hakadal starter med innløsningsordning

Flere golfklubber har startet med innløsningsordninger for å gjøre det lettere for aksjonærer i sin klubb å kvitte seg med sin aksje. Nå gjør Aas Gaard Golfpark det samme.

Publisert

Forrige uke skrev vi om Miklagard Golf, som fra og med neste sesong tar sikte på å legge om kontingent- og aksjestrukturen for å gjøre det lettere for aksjonærene å kvitte seg med sin aksje, samtidig som man avskaffer ordningen om tvunget betaling om man besitter en aksje.

Flere klubber har de siste årene rettet fokuset mot aksjeproblematikken, med ulike former for innløsningsordninger for å hindre at man blir sittende fast med en aksje i en årrekke. (Vi minner om at de aller fleste norske klubber har i dag ikke aksjer, og medlemmene kan melde seg fritt ut og inn som i andre idretter. De aller fleste golfklubber i dag drives som et idrettslag, med plikter og rettigheter som i andre idretter.)

Les også: Vil legge om aksjestrukturen

Nå skal også Hakadal GK innføre innløsningsordning, opplyser Varingen i mandagens papirutgave.

Avisen har pratet med en av klubbens aksjonærer, Harald Cyren som har betalt 6 500 kroner i året for å ikke spille golf, og føler seg fanget i «golfaksjefella». Han har forsøkt å melde seg ut av klubben, og overdra aksjen til golfklubben – uten hell.

Nå har han stått på en liste i Aas Gård Golfpark i 14 måneder, sammen med andre som ønsker å kvitte seg med sin aksje. I løpet av det første året har han rykket fire plasser frem på listen, opp til 15. plass. Per dags dato står det 70 navn på listen.

Nå lover Aas Gaard Golfpark å løse inn aksjen til både Cyren og 59 andre medlemmer.

– De som vil ut og ikke har en sjanse til å spille av ulike grunner skal vi ordne opp for. I løpet av tre år kjøper Hakadal Golfdrift tilbake 60 aksjer. 30 i år, og 30 de to neste årene. Pluss 15-20 i året i videresalg, daglig leder i Hakadal GK, Nils Thomas Fearnley til varingen.no.

Grunnen til at de ikke løser inn alle på listen med en gang, er fordi hvert medlem må ut med 2000 kroner med om de mister 70 aksjonærer.

Fearnley var en av de som ikke ønsket aksjer da golfbanen ble startet for ti år siden. Han ønsket årskort med spillemulighet, men klubben ville ha aksjer, skriver Varingen.

– Alle som satt der ville spille mange runder, men de så også for seg en verdistigning. Golfaksjer var helt rått. Det var det samme som å trykke penger. De første aksjene kostet 20 000 kroner per aksje. Alle skulle golf. Så fikk golf-Norge seg en smekk. De fleste baner sliter, sier han til Varingen.

Han tror innløsningsordningen blir en vinn-vinn-situasjon for klubben og medlemmene.

– Aksjene vil bli omsettelige, og vi kan rekruttere nye spillere. Vi skal tilby masse kurs for å få folk på banen igjen og utvikle den, sier Fearnley.

Etter en tung fjorårssesong, har aktiviteten denne sesongen skutt i været. Markedssjef i Aas Golf Golfpark, Tor Oddvar Torve sier til Varingen at banen kan skilte med dobbelt så mange spilte runder i år sammenlignet med i fjor.

– Golfen er i oppgang igjen. De som har syklet vil tilbake til golfen. Det er hyggelig at det er fremgang. En veldig opptur for golfen. For det har vært noen tøffe år og våte somrer, konkluderer han.

Powered by Labrador CMS