Etter at andre runde ble utsatt på grunn av en oversvømt bane, kom Andreas Halvorsen endelig i gang med sin andre runde sent fredag ettermiddag. Hans utgangspunkt for dagen var delt 73.-plass, akkurat utenfor cutstreken, etter en åpningsrunde på par.

Fredag fulgte han opp med tre birdies og like mange bogeys, og med 72 slag på scorekortet for andre dag på rad ble han liggende ett slag utenfor cutstreken. Dermed må han følge resten av sin første europatour-turnering i karrieren fra tilskuerplass.

Engelskmannen Ashley Chesters leder etter halvspilt turnering på ni under par.

Andreas Halvorsen spiller til daglig på den sør-amerikanske PGA-touren, men fikk invitasjon til ukens europatour-turnering gjennom sitt agentfirma. 

Før turneringen beskrev han det som en stor anerkjennelse å få lov til å spille turneringen.

– Jeg skal ikke fokusere så veldig mye på resultat. Det er så klart fordelaktig og utrolig gøy hvis jeg klarer å gjøre det stor på denne touren, men jeg skal bare prøve å nyte muligheten jeg har fått. Jeg har jo ikke akkurat noe å tape, sa Halvorsen i et intervju med Østlands-posten forrige uke.

 Jeg skal bare prøve å nyte muligheten jeg har fått. Jeg har jo ikke akkurat noe å tape

Andreas Halvorsen til Østlands-posten

Selv om Halvorsen nå deltok på europatouren, gikk han ikke glipp av noen turneringer på den sør-amerikanske touren. Der er det nemlig turneringspause i sommer, og touren slår ikke i gang igjen før i august.

Etter halvspilt sesong ligger Halvorsen på 24.-plass på tourens pengeliste med 14 500 innspilte dollar, med fjerdeplassen i Molino Canuelas Championship i mars som beste resultat så langt denne sesongen – og i karrieren.

Halvorsen har dermed hatt en solid progresjon fra fjoråret, da han endte på 100.-plass på pengelisten med en 17.-plass som beste plassering. Han sier til Østlands-posten at han likevel sikter enda høyere: Topp-ti på pengelisten ved sesongslutt er målsetningen. 

Topp-10 på pengelisten sikrer en plass i finalen av Q-School-kvalifiseringen til Web.com Tour, mens topp-fem får direkteplass til Web.com Tour i 2018 Web.com Tour er nivå to i USA, under PGA-touren.

Halvorsen legger ikke skjul på at det er en krevende tour han konkurrerer på med mye reising. Så langt i år har han spilt turneringer i Mexico, Colombia, Costa Rica, Argentina, Guatemala, Den dominikanske republikk, Jamaica, Ecuador og Honduras. Det har bydd på noen eksotiske erfaringer, som for eksempel i Guatemala i mars da vulkanen «Volcán de Fuego» spyttet ut aske mens Halvorsen og co. konkurrerte bare et par kilometer unna.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Det tar opp mye tid. Det meste av fritiden vi får, går jo til å reising rundt til de ulike turneringene, så det kan bli ganske slitsomt. Heldigvis er det en vanesak, sier Halvorsen til Østlands-posten.

Espen Kofstad er for øvrig den eneste nordmannen med full status på europatouren i 2017, men han har vært ute med en skade i håndleddet siden januar. Han er ventet å gjøre comeback i august i Challenge Tour-turneringen Viking Challenge på Miklagard Golfklubb.

Den «vanlige» karrierestigen for norske golftalenter har i en årrekke vært grunnskole, etterfulgt av golflinje på idrettsgymnas som Wang eller NTG, deretter spill på college i USA før de vender tilbake til Europa og satser på en profesjonell karriere. Andreas Halvorsen har på sin side gått egne veier.

Han flyttet alene til Florida allerede som 16-åring høsten 2013, der han ble fulltidselev ved det anerkjente akademiet Tom Burnett Golf Academy ved Ponte Vedra Beach i Florida, en halvtime syd før berømte TPC Sawgrass. Han rakk å imponere på den amerikanske juniortouren AJGA før han bestemte seg for å droppe college og heller bli proff våren 2015.

Halvorsen er den andre nordmannen som spiller på PGA Tour Latinoamérica. Vilhelm Bogstrand (Oslo GK) spilte syv turneringer på touren i 2014.

Siden oppstart i 1991 gikk touren under navnet Tour de las Américas. Amerikanske PGA Tour tok turneringsserien under sine vinger i 2012.