Henrik Bjørnstad ble i 2006 den første norske golferen til å kvalifisere seg til spill på den amerikanske PGA-touren. I slutten av fjorårssesongen la han opp, men nå kan vi i hvertfall trøste oss med å ha en halvt nordmann på neste års PGA-tour.

Erik Høie Compton ligger på 13. plass på årets pengeliste på Nationwide-touren, nivået under PGA-touren. Comptons mor er fra Haugesund, og han er nå sikret å havne blant de 25 som sikrer tour-kortet for neste år. Det har norsk-amerikaneren klart gjennom å notere seg for tre topp ti-plasseringer samt en seier i løpet av 2011-sesongen.

– Å se han der oppe var helt spesielt. Det var tårer rundt hele bordet, sa faren Peter til CBS da sønnen sikret kortet søndag med sin 18. plass i Nationwide Tour Championship.

31 år gamle Compton, har tidligere gjennomgått to hjertetransplantasjoner, er født og oppvokst i Florida, og har tilbrakt somrene hos familien på hytta ved Sørvåg i Tysvær i følge Haugesund Avis.

Han har norsk pass, og kunne vært norsk representant i OL i Rio de Janeiro i 2016, men NGF har enn så lenge ikke klart å overtale ham.

Ville du hatt Compton med på OL-laget? Bruk kommentarfeltet under og del din mening.