Norsk Golf snakker med Fanny Sunesson i forbindelse med en innspiling av podcasten «Mulligan», som skal handle om Tiger Woods. Men det er ikke tidenes beste spiller som får blodet til å bruse hos Sunesson. For før vi rekker å starte intervjuet, bobler hun over av lovord overfor Viktor Hovland.

– Vi må snakke om Viktor først!, sier Sunesson og ler. Før hun fortsetter: han har et golfspill som er så bra, han har ingen svakheter. Det han holder på med nå for tiden er helt utrolig.

Og når Fanny snakker, bør man lytte. Vi snakker om Nick Faldos høyre hånd den gang han var verdens beste spiller, hun var caddie da Sir Nick vant Masters hele tre ganger fra 1989 til 1996. Siden har hun vært på bagen til blant andre Henrik Stenson og Adam Scott. Så det er ikke akkurat noen dårlige ballstrikere hun har jobbet med på nært hold opp gjennom årene. Hun mener Hovland ikke står tilbake for noen.

Fanny Sunesson var like godt BÅDE caddie for Henrik Stenson OG tv-ekspert for CMore under Masters i 2019. (Foto: Getty Images)
Adam Scott og Fanny Sunesson under The Open på Carnoustie i 2018. (Foto: Getty Images)

– Han slår ballen på et imponerende vis. Han har blitt kjent for sitatet «I suck at chipping», men alle som så på nå i helgen vet at ikke det stemmer. Han har virkelig jobbet med den delen av spillet. I tillegg har han endret kosthold og begynt å bruke mer tid på styrketrening.

Han er en komplett spiller nå, sier Sunesson.

Når Norsk Golf spør hvor langt hun tror nordmannen kan nå, svarer hun kontant: «Han kan bli verdensener»

Sunesson har dekket PGA Tour som tv-ekspert for Cmore i Sverige de siste årene. Hun har latt seg imponere av de nye ungguttene på touren, spillere som har tatt nivået og golfverden med storm umiddelbart. De som leder an denne generasjonen er Hovland og verdenstoer Collin Morikawa.

Den nye vinen: Collin Morikawa og Viktor Hovland har sust rett inn i verdenstoppen etter at de entret de profesjonelles rekker. (Foto: Getty Images)

«De kom ut fra college som meget gode spillere, og det er sånn den yngre generasjonen er i dag. De venter ikke og ser an nivået. De tar det med en gang. Jeg synes dessuten Viktor og Morikawa ligner veldig på hverandre i spillestil. De har fantastisk jernspill, driver bra, i tillegg til at de er mentalt sterke.

– I tillegg til at Viktor har alt som skal til for å bli verdensener, er han også en utrolig godt likt person. Jeg har ikke hørt noen si noe negativt om Viktor Hovland.